Σε «τροχιά» συνεχούς ανάπτυξης η γυναικεία επιχειρηματικότητα

Οικονομία /

Με την συζήτηση να επικεντρώνεται στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, την βιώσιμη ανάπτυξη, την δραστηριοποίηση εκτός των Αθηνών και την ανάγκη γιά εδραίωση συνεργασιών στο εξωτερικό, το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) πραγματοποίησε, παρουσία υπουργών, βουλευτών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης την ετήσια γενική συνέλευσή του, την Παρασκευή 25-11-22, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο του Πειραιά.

Σε ανακοίνωση του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Κιλκίς αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Την χρονιά που πέρασε παγιώθηκαν αρκετές από τις πρωτοβουλίες του ΕΕΔΕΓΕ, όπως το ξεκίνημα της θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων, το πρόγραμμα για την απόκτηση δεξιοτήτων σε 5.320 άνεργες γυναίκες και η διοργάνωση εργαστηρίων καινοτόμου γυναικείας επιχειρηματικότητας και γυναικείας ηγεσίας. Παράλληλα, ενισχύθηκε η εξωστρέφεια του ΕΕΔΕΓΕ με συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και συνεργασίες, όπως στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής γυναικών επιχειρηματιών και ηγετών στην Μπανγκόκ, στην Κύπρο για την «Συμμετοχική χρηματοδότηση-ευκαιρίες στην περιοχή της Μεσογείου», στην Λισσαβώνα γιά το Web Summit και με την υποδοχή γυναικείας αντιπροσωπείας από την Ινδία από την ένωση εμπορικών και βιομηχανικών επιμελητηρίων της Ινδίας (Federation of Indian Chambers of Commerce and Industries – FICCI).

Σε μία χρονιά με διεθνείς και εθνικές προκλήσεις η προέδρος του ΕΕΔΕΓΕ κα Κουνενάκη-Εφραίμογλου, έδωσε το στίγμα της επόμενης ημέρας: «Ως ΕΕΔΕΓΕ θα συνεχίσουμε την «μάχη» γιά την ισότητα, χωρίς εκπτώσεις. Είναι η βαθειά πίστη, ότι η ισότητα φύλων θα βοηθήσει στην μείωση της φτώχειας, στην αντιμετώπιση της οικονομικής ανισότητας, στην δημιουργία πιο δίκαιων κοινωνιών, στην ύπαρξη πιό ευτυχισμένων ανθρώπων. Αυτός είναι ο στόχος»

Η υφυπουργός εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, ο υφυπουργός ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος, ο βουλευτής α΄ Πειραιώς της ΝΔ Νίκος Μανωλάκος, και ο βουλευτής α’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, έδωσαν το «παρών» στην γενική συνέλευση του ΕΕΔΕΓΕ.

«Παρών» στην γενική συνέλευση έδωσε και το επιμελητήριο Κιλκίς με την εκπρόσωπό του και μέλος του διοικητικού συμβουλίου Ευδοξία Δημητριάδου».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ. Γεωργαντάς στα εγκαίνια της Zootechnia: Το Μάρτιο στον αέρα οι διαγωνισμοί για τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης

Κλείνει η μεγαλύτερη εκκρεμότητα της ελληνικής κτηνοτροφίας Ως μια ευκαιρία επανεκκίνησης της ελληνικής κτηνοτροφίας, χοιροτροφίας, πτηνοτροφίας και αλιείας χαρακτήρισε την […]