Γενικά

Σε πλήρη ετοιμότητα ο δήμος Κιλκίς για τον ‘’Λέανδρο’’

Σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας βρίσκεται ο δήμος Κιλκίς για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας ‘’Λέανδρος’’ που πλήττει τη χώρα.

Δεκατέσσερα μηχανήματα έργου, το έμψυχο δυναμικό της Πολιτικής Προστασίας, οδηγοί, χειριστές και εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας, είναι σε θέση μάχης ώστε να επιχειρήσουν, εφόσον χρειαστεί, για τον αποχιονισμό δρόμων, πεζοδρομίων και πλατειών.

Τα μέσα πολιτικής προστασίας επιθεώρησε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Σημαιοφορίδη στις αρχές της εβδομάδας ενώ κατά τη χθεσινοβραδινή χιονόπτωση ήταν σε επιφυλακή στο αμαξοστάσιο για το συντονισμό της κατάστασης μολονότι δεν υπήρξε κάποια επέμβαση καθώς τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας ήταν ήπια.

Τα οχήματα που διαθέτει ο δήμος, σε περίπτωση σφοδρής χιονόπτωσης, είναι συντηρημένα και εξοπλισμένα με τα κατάλληλα για την περίσταση μέσα (αλατιέρες, μαχαίρια κ.α.).

Πρόκειται για τέσσερα (4) γκρέιτερ, δύο (2) φορτηγά με μαχαίρι αποχιονονισμού και αλατιέρα, τρία (3) JCB με μαχαίρι και ένα (1) τρακτέρ με προσθήκη επίσης μαχαιριού. Θα χρησιμοποιηθούν επίσης τρία (3) μικρά φορτηγά και ένας (1) μικρός εκσκαφέας για ευέλικτη πρόσβαση σε στενούς δρόμους της πόλης και σε πεζοδρόμους.

Ικανές ποσότητες αλατιού φυλάσσονται, τέλος, σε αποθηκευτικούς χώρους του πρώην στρατοπέδου Δογάνη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα