Γενικά

Σε πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας ( 7 – 10 π.μ.) την Πέμπτη 4 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Σε πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας κατέρχονται αυτήν την Πέμπτη 4-6-20, από τις 7 έως τις 10 το πρωί, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας με αίτημα την μονιμοποίηση του εκτάκτου προσωπικού των δομών και ιδρυμάτων του τομέα υγείας-πρόνοιας.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η τακτική των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια είναι, να μην προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία και να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με έκτακτο προσωπικό.
Μόνο για τα έτη 2018, 2019 έως σήμερα αποχώρησαν 4.000 μόνιμοι υπάλληλοι από τα νοσοκομεία, και δεν προσλήφθηκε κανείς. Σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία υπηρετούν χιλιάδες εκτάκτων υπαλλήλων (επικουρικό, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, κλπ) με ανανεώσιμες συμβάσεις πάνω από τρία με τέσσερα χρόνια.

Με την ανανέωση των συμβάσεων, η Πολιτεία αναγνωρίζει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και το κενό τους σε περίπτωση απόλυσης είναι δυσαναπλήρωτο.
Λήγουν συμβάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα σε έκτακτους νοσηλευτές και προσωπικό άλλων ειδικοτήτων (επικουρικό, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ, κλπ).

Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα της 2Κ προκήρυξης για το προσωπικό τεχνολογικής εκπαίδευσης, στην οποία συμμετέσχε το επικουρικό προσωπικό, που υπηρετεί στα νοσοκομεία με ανανεώσιμες συμβάσεις πάνω από πέντε χρόνια, με αυξημένη μοριοδότηση. Πολλοί εξ αυτών είναι εκτός των προσωρινών πινάκων επιτυχόντων.

Το προσωπικό, που υπηρετεί με ατομικές συμβάσεις εργασίας στις υπηρεσίες στήριξης, πήρε μια μικρή παράταση έως το τέλος του Σεπτέμβρη. Οι υπάλληλοι, που εργάζονται μέσω ΟΑΕΔ, βρίσκονται στο τέταρτο χρόνο εργασίας σε ομηρία χωρίς να γνωρίζουν τι θα γίνει στην συνέχεια.

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου διοργανώνουμε πανελλαδική ημέρα δράσης με στάση εργασίας για το έκτακτο προσωπικό ( 7 – 10 πμ ) Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο
νοσοκομείο «Σωτηρία» ( 8.30 πμ ) για την Αττική καθώς και στα κατά τόπους νοσοκομεία.

Διεκδικούμε τη μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων της υγείας και της πρόνοιας. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και ζητούμε την μονιμοποίησή τους».-

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]