Κοινωνία

Σε οργανωμένο αγώνα προτρέπει ο σύλλογος γυναικών Κιλκίς

Τις παρεμβάσεις του εν όψει της διεθνούς ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου) συνέχισε τις τελευταίες ημέρες ο σύλλογος γυναικών Κιλκίς. Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:
Να μη δεχτούν μια ζωή χωρίς προοπτική, αβέβαιη, με ανεργία, με απλήρωτη δουλειά, χωρίς δικαιώματα, με μειωμένες απαιτήσεις, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα αυτών που θέλουν τη νέα γενιά με σκυμμένο το κεφάλι, κάλεσε ο σύλλογος γυναικών Κιλκίς μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές των ειδικοτήτων πληροφορικής και κομμωτικής του ΟΑΕΔ Κιλκίς και τις φοιτήτριες του τμήματος σχεδιασμού και τεχνολογίας ένδυσης του ΤΕΙ Κιλκίς.

Τα μέλη του συλλόγου και η πρόεδρος Ειρήνη Χατζή, με αφορμή την ημέρα της 8ης του Μάρτη, αναφέρθηκαν τόσο στους αγώνες των εργατριών ανά των κόσμο όσο και στις αγωνιστικές παρακαταθήκες του λαού και των γυναικών της Πατρίδας μας, για την ισοτιμία και χειραφέτηση των γυναικών, για καλύτερες μέρες. Αυτοί οι αγώνες σήμερα είναι επίκαιροι και αναγκαίοι. Τόνισαν επίσης ότι ειδικότερα η νέα γενιά δεν πρέπει να δεχτεί τη λογική του μικρότερου κακού, να μην κάνει σκόντο στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της, διότι σήμερα η πρόοδος της επιστήμης, της τεχνολογίας και συνολικώς της ανθρωπότητας είναι τέτοια που μπορεί να εγγυηθεί μια αξιοπρεπή ζωή για όλους τους εργαζόμενους, γυναίκες και άντρες. Στο όνομα του μη εφικτού να μην εγκαταλείψουν τα όνειρά τους για μιαν όμορφη ζωή, φτάνει στον προσωπικό τους αγώνα για επιβίωση να προστεθεί και ο συλλογικός ο οργανωμένος αγώνας που θα ανοίξει το δρόμο για να γίνουν τα όνειρα πράξη, να μην συμβιβαστούν με τα ψίχουλα των πεντάμηνων προγραμμάτων και της εργασιακής περιπλάνησης.

Η περιοδεία του συλλόγου συνεχίσθηκε στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους των υπηρεσιών του δήμου Κιλκίς, καθώς και της υπεραγοράς Μαρινόπουλος.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα