Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Σε… «μονόδρομο»

Φαίνεται, ότι η διοίκηση του δήμου Κιλκίς «το ‘χει»… στις επιλεκτικές αναθέσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων, και δη σε… συγκεκριμένο σχολείο!

Έτσι κοντεύει να θεωρείται… αυτονόητη η ανάθεση κάθε τέτοιου προγράμματος στο 3ο γυμνάσιο Κιλκίς, ως να μην υπάρχει… κανένα άλλο σχολείο του Κιλκίς με δυνατότητες ανταπόκρισης σ’ αυτά τα προγράμματα.

Βεβαίως, θα μπορούσε να επικαλεσθεί κανείς τον αντίλογο της εξάρτησης της ανάθεσης προγραμμάτων από τον δήμο στα σχολεία από τον βαθμό ετοιμότητας και δραστηριότητας των διευθύνσεών τους.

Και ναι μεν, αυτό το επιχείρημα δεν είναι αβάσιμο, πλην όμως, στο πλαίσιο μιάς ισότιμης μεταχείρισης όλων των σχολικών μονάδων, η διοίκηση του δήμου Κιλκίς θα μπορούσε να θεσπίσει κίνητρα ή ακόμη και δελέατα γιά τις διευθύνσεις όλων των σχολείων, ώστε να δημιουργήσει ένα είδος ευγενούς αμίλλης ανάμεσα σε αυτές, προκειμένου να διεκδικούν όλες τέτοια προγράμματα από τον δήμο.

Και αν σε αυτήν την περίπτωση ανταποκρινόταν μία μόνο διεύθυνση σχολείου, ουδείς θα είχε νομιμοποίηση και δικαίωμα να ψέγει την διοίκηση του δήμου γιά μεροληψία.

Σε αντίθεση, δηλαδή, με ό,τι συμβαίνει τώρα, που οι αναθέσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων ακολουθούν… τον «μονόδρομο» γιά το 3ο γυμνάσιο Κιλκίς, με την συνοδεία φωτογραφικού υλικού.

(Προφανώς από συνάδελφο… αρεστό στην διοίκηση του δήμου, ο οποίος και εθεάθη να φωτογραφίζει το κτίριο του εν λόγω σχολείου… «όλως τυχαίως» μετά την ανάθεση του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος από το δήμο σε αυτό!).

Περισσότερα

«Από την αρχή… στα βαθιά»!

Δεν ξέρουμε για Φραγγίδη και άλλα «πρωτοκλασάτα» τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά εκείνος, που έχει κάθε λόγο και δικαιούται […]

Περί… άλλου!

Την αναγκαιότητα να συγκροτηθούν τα ταχύτερο δυνατόν, με ευθύνη των νομαρχιακών επιτροπών, νομαρχιακές επιτροπές εκλογικού αγώνα με την συμμετοχή σε […]

Δείτε ακόμα

«Σε αναμμένα κάρβουνα»

Ήταν που ήταν ράθυμο το κλίμα στα κομματικά επιτελεία ωρισμένων κομμάτων αναφορικά με την δραστηριοποίηση τους εν όψει των προσεχών […]