Πολιτική

Σε “κλοιό” δραστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού όλος ο νομός Κιλκίς”

Στους ρυθμούς των κυβερνητικών απαγορεύσεων και μέτρων προφύλαξης με στόχο να παρεμποδισθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, η οποία έχει λάβει χαρακτήρα πανδημίας σύμφωνα με την ανακοίνωση του παγκόσμιου οργανισμού υγείας κινείται εντονότερα τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κοινωνία της περιφερειακής μας ενότητας.

Παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στον νομό μας οι αρμόδιες περιφέρεια και δήμοι έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και συνεχίζουν προς την κατεύθυνση προστασίας της δημόσιας υγιεινής και το ενδεχομένου εξάπλωσης του νεοφανούς ιού.

Βεβαίως ο κρισιμότερος παράγοντας για την εμπόδιση εξάπλωσης του ιού είναι η συμμόρφωση στον κανόνα περιορισμού των μετακινήσεων και λήψης μέτρων ατομικής υγιεινής από τους πολίτες.

Ηδη με βάση τα σχετικά στοιχεία η ελληνική κοινωνία σε σημαντικό ποσοστό έχει ανταποκριθεί προς την κατεύθυνση αυτή αν και για μικρές πληθυσμιακές και περιφερειακές περιοχές, όπως της περιφερειακής μας ενότητας, η ανταπόκριση σε αυτόν είναι μικρότερη σε σχέση με τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα.

Παρά ταύτα και στην πόλη του Κιλκίς έχουν περιορισθεί αισθητά οι μετακινήσεις και η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα με εξαίρεση κυρίως αυτά που σχετίζονται με είδη διατροφής και τα φαρμακεία.

Εξ ου και η απόφαση από πλευράς των αρμοδίων περιφερειακών αρχών, πέραν των μέτρων που ανακοινώθηκαν (βλέπε σχετικό δημοσίευμα), να λειτουργήσει κανονικά η αυριανή λαϊκή αγορά στο Κιλκίς, μιας και αυτή λειτουργεί σε υπαίθριο χώρο και ο αυτοέλεγχος συνωστισμού είναι προσφορότερος.

Μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχουμε στο Κιλκίς κρούσμα του ιού στον νομό μας, όμως η πιθανότητα αυτό να συνεχισθεί και στο μέλλον είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Γι΄αυτό εκείνο πού έχει ουσιαστική σημασία δεν είναι το κυνήγι μαγισσών για το πότε που και σε ποιόν θα έχουμε επιβεβαιωμένο κρούσμα, αλλά το πώς θα φροντίσουμε με ψυχραιμία και οργάνωση να αποφύγουμε το φαινόμενο της εξάπλωσης του τηρώντας τις σχετικές οδηγίες.

Η εγρήγορση από πλευράς των αρμοδίων αρχών σε συνδυασμό με τον περιορισμό μετακινήσεων και κανόνων ατομικής υγιεινής από πλευράς πολιτών δίνουν το ουσιαστικό στίγμα αντιμετώπισης της πανδημίας, η οποία με βάση τις σχετικές αναφορές του εθνικού οργανισμού δημόσιας υγείας (ΕΟΔΥ)και των επιστημόνων ειδικών ιατρών αναμένεται να παρουσιάσει κορύφωση στην χώρα μας τον επόμενο μήνα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Καιρός να ενωθούμε»

Την μνήμη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου τίμησαν, με εκδήλωσή τους το Σάββατο 13.5.23, οι φίλοι του […]

Γίνεται… πιό συχνά;

Παιδαγωγικό συνέδριο στο Κιλκίς με… εκατόν εικοσιπέντε (125) συμμετοχές, εκ των οποίων οι εκατό (100) από… όλη την χώρα και […]