Γενικά

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία του δήμου Κιλκίς για τη “Μήδεια”

Εντείνει τις επιχειρησιακές του δυνατότητες ο δήμος Κιλκίς και η Πολιτική Προστασία ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας με την κωδική ονομασία “Μήδεια”, κύρια χαρακτηριστικά της οποίας θα είναι το δριμύ ψύχος οι ισχυρές χιονοπτώσεις.

Ο στόλος των μηχανημάτων έργου (γκρέιτερ, φορτηγά με μαχαίρια αποχιονισμού, JCB, αλατιέρες) βρίσκεται σε ετοιμότητα και υπάρχει πρόβλεψη για την ενίσχυσή του με ειδικά οχήματα και γεωργικούς ελκυστήρες (τρακτέρ) σε κατά τόπους περιοχές και στα ορεινά που θα διαθέσουν, εφόσον χρειαστεί, Πρόεδροι Κοινοτήτων για τον αποχιονισμό του εσωτερικού δικτύου.

Μεγάλες ποσότητες αλατιού έχουν συσκευαστεί και έχουν ήδη διανεμηθεί σε όλες τις δημοτικές ενότητες, με σημεία αναφοράς ως προς τη χρήση τους, πολυσύχναστα σημεία (Κοινότητες, δημοτικά σχολεία, αγροτικά ιατρεία κ.λ.π.) ενώ έχουν δοθεί αρμοδίως σαφείς οδηγίες για τη διανομή αλατιού σε εμπορικά καταστήματα της πόλης, σε σχολεία, όπως για τη ρύθμιση της σωστής θερμοκρασίας στα τελευταία ώστε να μην προκληθούν ζημιές σε συστήματα θέρμανσης και λεβητοστάσια.

Για τις επόμενες ημέρες, όπου θα επικρατήσουν πολικές θερμοκρασίες, ελήφθη πρόνοια για θερμαινόμενο χώρο ο οποίος θα λειτουργήσει ως υπνωτήριο για αστέγους (οδός Θεσσαλονίκης 1 – τηλ. επικοινωνίας 6972 367883 Μιλτιάδης Ούλιος) ενώ το α’ ΚΑΠΗ θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ για την προσωρινή φιλοξενία ανθρώπων σε ένα ζεστό περιβάλλον και την αποφυγή έκθεσής τους στο κρύο.

Βασικές προτεραιότητες του δήμου Κιλκίς είναι η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, το κεντρικό οδικό δίκτυο να μείνει ανοιχτό, να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε υγειονομικούς χώρους (Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, Κέντρο Υγείας Δροσάτου) και να μην υπάρξουν αποκλεισμένοι οικισμοί λόγω χιονόπτωσης.

Για τη διαχείριση της κακοκαιρίας ορίστηκε ως επιχειρησιακό κέντρο το αμαξοστάσιο του δήμου Κιλκίς, στο οποίο μπορούν να απευθύνονται οι δημότες (τηλ. επικοινωνίας (2341352295) για την εξυπηρέτησή τους και για κάθε δυνατή διευκόλυνση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα