Πολιτισμός

Το Σάββατο 5 Ιουλίου η καθιερωμένη γιορτή του Ντολμά στον Εύρωπο

Γιά τρίτη συνεχή χρονιά το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Ευρωπού, συνεπικουρούμενο από τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής διοργανώνει την θεσμική πλέον Γιορτή του Ντολμά.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 5.7.14, στην κεντρική πλατεία του χωριού, με ώρα έναρξης 8.30 το βράδυ.
Στο σχετικό …περιεκτικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:
«Λίγο οι εκλογές λίγο ο άστατος καιρός, δεν το αποφασίζαμε να διοργανώσουμε την τρίτη γιορτή του Ντολμά στον Εύρωπο. Η επιτυχία, όμως, των δύο εκδηλώσεων πέρυσι και προπέρυσι από τη μια και η προσμονή των απανταχού φίλων μας για την φετινή εκδήλωση (ερωτήσεις του τύπου «…τι έγινε, δεν θα γευτούμε φέτος τους ντολμάδες του Ευρωπού;” ή “..άντε πότε θα μας καλέσετε για τον Ντολμά;» πύκνωσαν πολύ τον τελευταίο καιρό) μας βοήθησαν εν τέλει, να πάρουμε την απόφαση το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Ευρωπού και οι πολιτιστικοί φορείς του Ευρωπού, από κοινού, να διοργανώσουμε την τρίτη Γιορτή του Ντολμά! Τα φύλλα από τα αμπέλια έχουν ήδη μαζευτεί, οι μαστόρισες του Ευρώπου κάνουν τις προεμασίες τους και Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος σας περιμένουμε το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014 στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του Ευρώπου για να περάσουμε μαζί μια ευχάριστη καλοκαιρινή βραδιά γευόμενοι τα απαράμιλλης νοστιμιάς ντολμαδάκια παρασκευασμένα με τον ιδιαίτερο τρόπο που γνωρίζουν οι γυναίκες του Ευρωπού, συνοδεία κρασιού και μουσικής».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα