Γενικά

Ξεχωριστό «χρώμα» έδωσε στο Κιλκίς το «1o Σάντα Ραν»

Αντί Σάντα Κλάους, της διεθνούς ονομασίας του μυθικού Αη-Βασίλη, το …Σάντα Ραν (Santa Run), δηλαδή μία πορεία στο κέντρο της πόλης με συμμετοχή πολιτών ντυμένων …«αγιοβασιλιάτικα» γιά φιλανθρωπικό σκοπό.

Αυτήν την πρωτοβουλία ανέλαβε ο δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο Αίας Κιλκίς με αντίτιμο συμμετοχής, γιά την στήριξη και ενίσχυση του έργου του εργαστηρίου ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Κιλκίς.

Στο προσκλητήριο που ανταποκρίθηκαν περί τους εκατόν πενήντα πολίτες, που πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικό σημεία της πόλης, φορώντας τους χαρακτηριστικούς κόκκινους «αγιοβασιλιάτικους» σκούφους, αρκετοί δε και …ολόκληρη κόκκινη «αγιοβασιλιάτικη» περιβολή και προσφέροντας γλυκίσματα και ευχές σε όποιους διασταυρώνονταν στον δρόμο τους αλλά και στους καταστηματάρχες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28.12.15 με σημείο εκκίνησης την πλατεία Ειρήνης.

Η πομπή ακολούθησε την διαδρομή Μητροπολίτου Φωτίου-Δημητράκου-Αγίου Γεωργίου-περιοχή «Κήπου»-πάρκου-Μοσκώφ-Καλούδη-21ης Ιουνίου-Λέκκα-Μητροπολίτου Χαρίτωνος-21ης Ιουνίου-Κ.Γαβριηλίδη-Τσιρογιάννη-25ης Μαρτίου-21ης Ιουνίου και κατέληξε και πάλι στην πλατεία Ειρήνης, προσδίδοντας ξεχωριστό «χρώμα» στην «εικόνα» της πόλης και δημιουργώντας μία πραγματικώς εορταστική ατμόσφαιρα.

Ακολούθησε εκεί στον χώρο του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού» συναυλία με λαϊκά και έντεχνα τραγούδια από τα συγκροτήματα «Ρητορικά Χαλίκια» και Κωτίδη, που «ανέβασαν» ακόμη περισσότερο το «θερμόμετρο» της ζωντάνιας και του κεφιού.

Η πρωτοβουλία σχολιάσθηκε ευμενώς, καθώς συνδύασε την έμπρακτη αλληλεγγύη σε φορέα που έχει ανάγκη κάθε υποστήριξης με την ενίσχυση της εορταστικής διάθεσης, σε μία συγκυρία κατά την οποία αυτή βρίσκεται παντού σε δοκιμασία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]