Αθλητισμός

Στον τελικό της σφυροβολίας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Ρώμη ο Κώστας Ζάλτος

Στην πρώτη του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Κώστας Ζάλτος κατάφερε να καταγράψει μια καλή παρουσία που του έδωσε την πρόκριση στον τελικό της σφυροβολίας.

Ο 24χρονος Κιλκισιώτης αθλητής είχε καλύτερη βολή στα 74,49 μ. από την πρώτη προσπάθεια, έστειλε τη σφύρα στα 70,80 μ. στην δεύτερη βολή και έκλεισε τον αγώνα του με 72,02 μ. για να καταλάβει την έβδομη θέση στο α΄ προκριματικό γκρουπ.

 

Ο αθλητής παρακολούθησε με αγωνία το δεύτερο γκρουπ, στις εξέδρες του Olympico και όταν στην τελευταία βολή συνειδητοποίησε πως προκρίθηκε ξέσπασε σε πανηγυρισμούς. Ο αθλητής ξέσπασε μάλιστα σε κλάματα, καθώς η σημερινή ήταν μια από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του και ήρθε μετά από μεγάλη προσπάθεια.

Μία θέση πίσω του βρέθηκε ο Μιχάλης Αναστασάκης, που στην τέταρτη συμμετοχή του στη διοργάνωση είχε καλύτερη βολή στα 73,60 μέτρα. Ο αθλητής ξεκίνησε με 70,80 μ. και στην τρίτη του προσπάθεια πέτυχε 72,55 μέτρα.

Ο αθλητής κατέλαβε την 12η θέση στο σύνολο των δύο γκρουπ.

Ελπίζω να καταφέρω να προκριθώ στον τελικό. Ένιωσα καλά. Μου βγήκε στην πρώτη βολή και μετά σφίχτηκα. Μετά προσπάθησα να ρίξω ακόμη περισσότερα μέτρα και δεν τα κατάφερα. Προσπάθησα να το διορθώσω στην τελευταία βολή, αλλά με τόσα μεγάλα γκρουπ δεν μπορούμε να είμαστε ενεργητική για τόση ώρα και τελικά το έχασα“, τόνισε ο Κώστας Ζάλτος.

Εκτός τελικού έμειναν τόσο ο Μιχάλης Αναστασάκης (73.60μ) που ολοκλήρωσε 14ος όσο και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης που με βολή στα 73.11μ ολοκλήρωσε στην 18η θέση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα