Πολιτική

Η Ι.Ρούσσου παρουσίασε πρόγραμμα και υποψηφίους του «Αλλά…ΖΩ»

Το πρόγραμμα της παράταξης γιά την τοπική αυτοδιοίκηση, παρουασίασε την Κυριακή 27.4.14 η Πρωτοβουλία Ευθύνης και Συμμετοχής «Αλλά…ΖΩ».
Αμέσως μετά ακολούθησε παρουσίαση των υποψηφίων του ψηφοδελτίου. Η επικεφαλής Ιωάννα Ρούσσου ενημέρωσε τους παριστάμενους για το δικαίωμά τους να εκφράσουν την τυχόν ένστασή τους ως προς κάποιον από τους υποψηφίους, ζητώντας όμως αυστηρή επιχειρηματολογία, όπως προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός της παράταξης. Τόνισε τα εξής:
«Αυστηρή προτεραιότητα για το «Αλλά..ΖΩ» αποτελεί η εξασφάλιση σε όλους τους δημότες καθαρού περιβάλλοντος και νερού. Ο δήμος έχει την υποχρέωση να ενδιαφέρεται και να μεριμνεί για κάθε δημότη που αποδεδειγμένα αδυνατεί να έχει μια κοινωνικά αποδεκτή ποιότητα ζωής (Στέγαση, ΔΕΗ, νερό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εμβόλια, συγκοινωνίες).
Οι κύριοι «άξονες» του προγραμματικού σχεδιασμού είναι:
-Προτεραιότητα στον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Αναβαθμίζουμε το ανθρώπινο δυναμικό και την ποιότητα ζωής μας.
-Ολοκληρωμένη γεωργοκτηνοτροφική ανάπτυξη με ταυτόχρονη εξέλιξη της μεταποίησης των προϊόντων της.
-Αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων που μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό πλούτο συμβάλλοντας στον τουρισμό.
-Εξωστρέφεια της περιοχής βάσει των υπαρκτών υποδομών και της θέσης της.
-Βελτίωση της ποιότητας ζωής με πρωταρχικό τομέα το περιβάλλον.
Οι αρχές και οι αξίες μας, που αύριο με εντολή των πολιτών θα διέπουν και τον δήμο μας, είναι :
-Ο μόνος λόγος που κινητοποιεί τον πολίτη είναι η αγάπη για τον τόπο και όχι τα προσωπικά οφέλη.
-Ξεκινάμε με ΠΛΗΡΗ οικονομικό έλεγχο σε βάθος σε κάθε υπηρεσία του δήμου.
-Στην κατάλληλη θέση ο κατάλληλος άνθρωπος – Οι υπηρεσίες λειτουργούν με την ευθύνη των διοικητικών προϊσταμένων τους. Καμία παρέμβαση και καθοδήγηση στην καθημερινή εργασίας τους από τους αιρετούς. Oι εκάστοτε αιρετοί επικοινωνούν με τον διοικητικό τομέα, μέσω των προϊσταμένων και των τμηματαρχών και δε δίνουν εντολές απευθείας στους δημοτικούς υπαλλήλους.
-Προτείνεται διαβούλευση για απόφαση ελαχιστοποίησης του αριθμού των αντιδημάρχων στους απολύτως απαραίτητους.
-Δεν υπάρχουν περιττά έξοδα, δεν υπάρχουν αυτοκίνητα του δήμου για προσωπική χρήση, δεξιώσεις και ανούσια ταξίδια.
-Δεν υπάρχουν ρουσφιέτια και δοσοληψίες κάτω από το τραπέζι! Όποιες θέσεις δημιουργηθούν θα είναι αποδεδειγμένα απαραίτητες, με διαφανείς και δημόσιες διαδικασίες, κάνοντας ορθή χρήση της δυνατότητας του συμβούλου.
-Τα όρια του δήμου Κιλκίς δεν τελειώνουν στην πόλη του Κιλκίς. Κάθε περιοχή είναι το ίδιο σημαντική, ασχέτως εκλογικού αποτελέσματος…
-Υπάρχει οικονομική δυσπραγία στον δήμο του Κιλκίς. Όμως προηγήθηκαν: προχειρότητα, κατασπατάληση, ύποπτες δοσοληψίες, ποινικά κολάσιμες πράξεις! Με στοιχειώδεις ενέργειες χρηστής διαχείρισης ο Δήμος μας θα αποδώσει για τον πολίτη.
-Είμαστε ενάντιοι σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου και θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε εκμετάλλευση εργαζομένων αλλά και δημοτικών πόρων».
Η επικεφαλής Ιωάννα Ρούσσου κάλεσε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν ξεκάθαρη θέση ως προς το σοβαρό θέμα των ιδιωτικοποιήσεων των δημοτικών υπηρεσιών και της εκχώρησης των ανταποδοτικών τελών ως κέρδη σε ιδιώτες, με αφορμή τη σχετική νομοθεσία που πρόσφατα ψηφίστηκε.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]