Κοινωνία

Ένα «ανερχόμενο αστεράκι» στον τομέα της ρομποτικής

Είναι μόλις δέκα ετών και έχει ήδη «ξεδιπλώσει» ένα, αστείρευτο όπως φαίνεται, ταλέντο στον τομέα της ρομποτικής.

Ο λόγος για τον Θεόφιλο Στεφανίδη από το Κιλκίς, που κατέδειξε την προοπτική του στο εν λόγω τομέα, αποσπώντας το βραβείο «Ανερχόμενο Αστέρι» του ελληνικού σκέλους διεθνούς διαγωνισμού ρομποτικής γιά παιδιά ηλικιών 9-16 ετών, με φετινό θέμα την ανακύκληση.

Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε το σαββατοκύριακο 5 και 6, στο επιστημονικό κέντρο «Νόησις» Θεσσαλονίκης με τον μικρό Θεόφιλο να συμμετέχει με ανεξάρτητη εξαμελή ομάδα ηλικιών 9 και 10 ετών.
Η βράβευσή του αφ’ ενός μεν συνιστά δικαίωση του έως τώρα ζήλου με τον οποίο καταπιάνεται με το συγκεκριμένο αντικείμενο, αφ’ ετέρου δε δίνει έναυσμα και ηθικό κίνητρο να ακολουθήσει τον «δρόμο» της συνεχούς προσπάθειας και διακρίσεων στην επιστήμη της ρομποτικής.

Ο διαγωνισμός

Τα παιδιά, που δήλωσαν συμμετοχή στον διαγωνισμό, ενεργούσαν πάνω σε μία πίστα, όπου το ρομποτάκι τους το οποίο συναρμολόγησαν μόνα τους, μπορούσαν να επιλέξουν από 19 διαφορετικές διαδρομές με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας αλλά και βαθμολογίας, με χρονικό όριο τα δυόμιση λεπτά.
Οι διαδρομές ήταν και ατομικές και ομαδικές, μέσω των οποίων παρετίθεντο καινοτόμες προτάσεις στο θέμα της ανακύκλησης.

Ελαβαν μέρος 840 παιδιά, συγκροτώντας 70 ομάδες.
Το πρώτο βραβείο και το δικαίωμα συμμετοχής στον διεθνή διαγωνισμό, που φέτος θα διενεργηθεί στην Ισπανία κέρδισε το 6ο γυμνάσιο Κομοτηνής.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Ξεσήκωσε»

Χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Κρητών «Το Αρκάδι» ήταν αυτό, που, πρώτο μεταξύ πολλών, «άνοιξε» τον «κύκλο» των πολιτιστικών-ψυχαγωγικών εκδηλώσεων της […]

«Φέτος είναι… η ώρα της»

«Ρεύμα», και μάλιστα ισχυρό, η Νατάσα Σωτηριάδου είχε και στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές. Η διαφορά με τις φετινές έγκειται στο […]