Γενικά

Με ρυθμούς χελώνας η κτηματογράφηση στους δήμους Κιλκίς και Παιονίας

Με απελπιστικά αργούς ρυθμούς υλοποιείται η κτηματογράφηση γιά τις περιοχές των δήμων Κιλκίς και Παιονίας όπου δεν έχει πραγματοποιηθεί σε πρώτη φάση.
Σύμφωνα με τα έως σήμερα δεδομένα, και όπως δήλωσαν στον «Μαχητή» οι υπεύθυνοι των σχετικών γραφείων σε Κιλκίς και Γουμένισσα, η σχετική προσέλευση ιδιωτών είναι μικρότερη του 15% επί του συνόλου προς κτηματογράφησιν, παρά το γεγονός ότι η σχετική προθεσμία εκπνέει, με βάση την σχετική απόφαση στις 20 Οκτωβρίου.
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Η απροθυμία εφαρμογής του μέτρου που σε ένα βαθμό σχετίζεται και με την οικονομική κρίση, είναι φαινόμενο το οποίο παρατηρείται σε εθνικό επίπεδο και λόγω της μικρής έως τώρα ανταπόκρισης θεωρείται ουσιαστικώς βέβαιον, ότι θα δοθεί παράταση τουλάχιστον έως το τέλος του έτους.
Βεβαίως, πλην της απροθυμίας από πλευράς των πολιτών υπάρχουν και μία σειρά από άλλα ζητήματα, που δυσκολεύουν το έργο της κτηματογράφησης.

Εξ ου και η προχθεσινή συνάντηση της προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Κιλκίς Ευρώπης Αρτόγλου με τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, που αποσκοπούσε στην εξεύρεση προσφοροτέρων τρόπων συνεργασίας στην διαδικασία της κατάρτισης του Κτηματολογίου, καθώς αμφότεροι εμπλέκονται στις σχετικές διαδικασίες.
Οπως σημειώνεται και στο σχετικό δελτιο Τύπου της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη με την συμμετοχή του περιφερειακού συμβούλου Παύλου Θωμαϊδη και του προϊσταμένου της τοπογραφικής ΠΕ Κιλκίς Νικολάου Ταχτσίδη.

Κατά την σύσκεψη κατατέθηκε εξ αρχής η θέληση των δύο πλευρών γιά την όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία, ώστε η διαδικασία κατάρτισης του Εθνικού Κτηματολογίου να είναι αποτελεσματική και γρήγορη γιά τους πολίτες. Στην συνέχεια τέθηκαν προς διεξοδική συζήτηση εξειδικευμένες περιπτώσεις, που προκύπτουν είτε από έλλειψη στιχείων ιδιοκτησιών όπως γιά τους οικισμούς Κοιλαδίου, Καλού Λειβαδίου, Μονολιθίου, Μαυροπλαγιάς, Γάβρας, Πετράδων, Δογάνης, Ελληνικού, Ροδώνας, Μελανθίου (ένα τμήμα) που δεν διαθέτουν σχέδιο πόλης και Γουμένισσας και Ανω Ποταμιάς που να μεν διαθέτουν αλλά δεν έχει πραγματοποιηθεί η διανομή των ιδιοκτησιών, από ασάφειες των σχετικών νόμων.

Μάλιστα γιά τον σκοπό αυτό, όπως δήλωσε στον «Μαχητή» ο κ. Θωμαϊδης, έχει ενισχυθεί με πρόσθετο προσωπικό, το τμήμα τοπογραφίας επικοισμού και αναδασμού, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των εργασιών που διαικπεραιώνει εξ αιτίας της κτηματογράφησης, ενώ όπως ανέφερε, θα ενισχυθεί ακόμη περαιτέρω το αμέσως προσεχές διάστημα μέσω της στελέχωσης του με συμβασιούχους πεντάμηνης θητείας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα