Οικονομία

Ρύθμιση οφειλών σε δήμο και ΔΕΥΑ Κιλκίς με ευνοϊκούς όρους

Με ανακοίνωσή του ο δήμος Κιλκίς καλεί τους οφειλέτες σ’ αυτόν να προσέλθουν είτε στο δημαρχείο είτε στα πρώην δημοτικά καταστήματα και νυν καταστήματα δημοτικών ενοτήτων, προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με «ιδιαιτέρως ευνοϊκούς όρους», όπως τονίζεται (έκπτωση μέχρι 100% των προσαυξήσεων σύμφωνα με το άρθρο 51 του πρόσφατου νόμου 4 257/14).
Η ένταξη των οφειλών στην ανωτέρω ρύθμιση συνεπάγεται αυτόματη αναστολή κάθε ενέργειας, λήψης αναγκαστικών μέτρων από τον δήμο.
Η προθεσμία γιά την ρύθμιση λήγει την Κυριακή 30.11.14.
Ατύπως, όμως, επειδή η ανωτέρω ημερομηνία συμπίπτει με Κυριακή, ενώ προηγούνται Σάββατο 29.11.14 αλλά και η Παρασκευή 28 με την τοπική αργία, οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να προσέλθουν και κατά τις εργάσιμες ώρες της Δευτέρας 1.12.14.

Ρύθμιση με ευνοικούς όρους προχωρά η ΔΕΥΑΚ
Σε εφαρμογή του άρθρου 25 του νόμου που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων στις 16.10.14 και της με αριθμό 163/22-10-14 απόφασης του διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ Κιλκίς δίνεται η δυνατότητα να ρυθμιστούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΥΑ Κιλκίς, έως την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014.
Η ρύθμιση προβλέπει απαλλαγή όλων των προσαυξήσεων, σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης και μείωσή τους σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:
Τρόπος καταβολής οφειλών Μείωση προσαυξήσεων
Εφάπαξ εξόφληση 100% (απαλλαγή)
10 μηνιαίες δόσεις Μείωση προσαυξήσεων κατά 90%
20 μηνιαίες δόσεις Μείωση προσαυξήσεων κατά 80%
30 μηνιαίες δόσεις Μείωση προσαυξήσεων κατά 70%
40 μηνιαίες δόσεις Μείωση προσαυξήσεων κατά 60%
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 40 ευρώ.
Με την έγκριση της αίτησης ρύθμισης πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση.
Η έγκριση γίνεται από τον γενικό διευθυντή της επιχείρησης το αργότερο σε 15 ημέρες μετά την κατάθεση της αίτησης.
Για την ένταξη στην ρύθμιση απαιτείται η προσέλευση του καταναλωτή στα γραφεία της ΔΕΥΑ Κιλκίς και η συμπλήρωση επί τόπου προτυπωμένης αίτησης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αικ.Παναγιωτίδου-Φραγγίδου: «Καθοριστική και στον νομό η συμβολή του ΕΕΣ στην διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας»

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονη κινητικότητα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας ή νομού Κιλκίς. Ειδικότερα, το περιφερειακό […]

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σούλη Καζαντζίδη και Γιώργου Αυτιά μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων γιά της ευρωεκλογές