Πολιτική

Δέσμευση Μιχελάκη για το θέμα των δημοτικών οφειλών στο Γεωργαντά

Το φλέγον ζήτημα των δημοτικών οφειλών απασχόλησε συνάντηση του βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά με τον υπουργό εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη «καρπός» της οποίας υπήρξε υπουργική δέσμευση γιά διευθέτηση του ζητήματος με σχετική νομοθετική πρόβλεψη σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ, το οποίο θα κατατεθεί στην Βουλή εντός του προσεχούς δεκαπενθημέρου.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο του πολιτικού γραφείου του κ. Γεωργαντά αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«Την ρητή δέσμευση του υπουργού εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη απέσπασε ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς στην συνάντησή τους την Τετάρτη 22.1.14, όπου ο κ. Γεωργαντάς έθεσε το ζήτημα της αντιμετώπισης του προβλήματος που υφίσταται γιά πολλούς κατοίκους του νομού, δημότες και των δυο δήμων αλλά και γιά τους ίδιους τους δήμους από την μη δυνατότητα ρύθμισης των δημοτικών οφειλών.
Όπως είναι γνωστό οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των δημοτών συνολικά για τον νομό Κιλκίς ανέρχονται πλέον σε εκατομμύρια ευρώ. Χωρίς ρύθμιση της πληρωμής οι οφειλέτες δημότες υφίστανται επώδυνες συνέπειες λόγω της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών τους, η οποία γίνεται πλέον υποχρεωτικά από τις υπηρεσίες των δήμων.
Ωστόσο το μέτρο, εκτός από επαχθές είναι και ατελέσφορο για τα ταμεία των δήμων, αφού η οικονομική δυσπραγία δεν επιτρέπει σε δημότες να εξοφλήσουν τμηματικά χωρίς υπέρογκες επιβαρύνσεις τις οφειλές τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι δυο δήμοι του νομού έχουν ζητήσει από το υπουργείο εσωτερικών τη ρύθμιση των δημοτικών οφειλών, ρύθμιση που ίσχυε έως που έληξε πριν δυο χρόνια.
Ο κ. Μιχελάκης ύστερα από την αναλυτική ενημέρωση του κ. Γεωργαντά δήλωσε δεσμευτικώς, ότι σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του προσεχούς δεκαπενθημέρου, θα υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη για τη ρύθμιση των δημοτικών οφειλών».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]