Ρύθμιση γιά την κυριότητα κοινοτικών οικοπέδων ζητεί ο Γεωργαντάς

Πολιτική /

Από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων ανακοινώθηκε και επισήμως η υπερψήφιση από την Βουλή νομοθετικής διάταξης, με την οποία παρέχεται δεκαετής παράταση της κυριότητας επί οικοπέδων που παραχωρήθηκαν με βάση το από 24 Απριλίου 1985 Προεδρικό Διάταγμα. Σύμφωνα με την διάταξη αυτή όσοι δικαιούχοι δεν προχώρησαν λόγω οικονομικών δυσκολιών στην ανέγερση κατοικίας στα οικόπεδα εντός της αρχικής προθεσμίας των δέκα ετών, διατηρούν την κυριότητα για άλλα δέκα χρόνια υπό την προϋπόθεση ότι θα εκπληρώσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.
Υπενθυμίζεται, ότι επί του ιδίου θέματος ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς είχε συνυπογράψει και καταθέσει μαζί με τον βουλευτή Χαλκιδικής και αντιπρόεδρο της Βουλής Ιωάννη Δριβελέγκα τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, η οποία έγινε δεκτή από τον υπουργό και υπερψηφίστηκε από την Βουλή.
Σε συνέχεια αυτής της νομοθετικής ρύθμισης ο κ. Γεωργαντάς ανέλαβε πρωτοβουλία για ανάλογη ρύθμιση και για οικόπεδα που παραχωρήθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του κώδικα δήμων και κοινοτήτων.
Για το σκοπό αυτό επισκέφθηκε στην Αθήνα τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών Θεόφιλο Λεονταρίδη στον οποίο εξέθεσε την αναγκαιότητα νομοθετικής πρόνοιας για παράταση της κυριότητας για άλλα δέκα χρόνια σε οικόπεδα που παραχωρήθηκαν έναντι τιμήματος με το υπ’ αριθ. 219 του Π.Δ. 76/85 και με το άρθρο 232 του Π.Δ. 323/89 σε κατοίκους οικισμών της χώρας από τους πρώην δήμους και κοινότητες.
Σημειώνεται, ότι σε πολλά από τα οικόπεδα αυτής της κατηγορίας, οι δικαιούχοι λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν ανήγειραν κατοικία και πλέον είναι αναγκαίο να τους δοθεί παράταση της δυνατότητάς τους αυτής.
Στο ν. Κιλκίς υπάρχουν πολλοί δικαιούχοι οικοπέδων της κατηγορίας αυτής, ιδιαίτερα στα Μεγάλα Λιβάδια.

Περισσότερα

Σ.Μάλγαρης: «Ανάγκη των καιρών η συσπείρωση του προοδευτικού χώρου στις δημοτικές εκλογές»

Την απόφασή του να συμμετάσχει σε κάθε πρωτοβουλία «συσπείρωσης του προοδευτικού χώρου» στις τοπικές (αυτοδιοικητικές) εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου γνωστοποίησε […]

Δείτε ακόμα

ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΚΥΝΗΓΟΙ

Οι ιστορίες με κρυμμένους θησαυρούς στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι μύθοι σαν τον Αισώπειο με το γεωργό που λίγο πριν […]