Πολιτισμός

Ημέρα ενός …διαφορετικού πολιτιστικού «ραντεβού» στην πινακοθήκη της «Τέχνης»

Από την «Τέχνη» εκδόθηκε ενημερωτικό δελτίο, στο οποίο αναφέρονται. Μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020: Δίνουμε εικαστικό, και όχι μόνο, «ραντεβού» στην πινακοθήκη της «Τέχνης».

Μπορεί οι επιδημιολογικές συγκυρίες να μας ανάγκασαν αλλάξουμε το χρονικό προγραμματισμό, αλλά δεν θα σας στερήσουμε την χαρά να βρεθούμε ξανά σε αγαπημένο χώρο, να σας ξεναγήσουμε και να σας κεράσουμε νοστιμιές.

Σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους, από τις 11 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα, στο Μεταλλικό, γιά να απολαύσουμε για τρίτη συνεχή χρονιά «Μία ημέρα στην πινακοθήκη» …
… Μία ημέρα εικαστική, χορευτική, καλλιτεχνική, δημιουργική…
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
Οι ξεναγήσεις ξεκινούν το μεσημεράκι, και η υπεύθυνη της πινακοθήκης, Μαίρη Σαραντοπούλου, εκπαιδευτικός, απόφοιτος σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ θα σας συντροφεύσει σε αυτήν την γνωριμία με τους πίνακες και θα σας δώσει χρηστικές πληροφορίες για έργα, τεχνοτροπίες και καλλιτέχνες.
Η διάρκεια της ξενάγησης θα είναι 30 λεπτά και θα επαναληφθεί κατά τις ώρες:
12.00– 12.30
13.30 – 14.00
15.30- 16.00

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Στην διάρκεια της ημέρας οι μικροί και μεγάλοι μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να εμπνευσθούν από τα έργα της πινακοθήκης και σε συνεργασία με εικαστικούς και εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν σε όμορφα και διαδραστικά εργαστήρια.
Έτσι ο Χαρίτων Παπαδόπουλος εικαστικός, απόφοιτος της σχολής Καλών Τεχνών και μέλος της «Τέχνης» θα δουλέψει με παιδιά ένα εργαστήριο κατασκευών, ένα εργαστήριο παιχνιδιάρικο και ευρηματικό που συνιστούμε ανεπιφύλακτα για τα παιδιά σας!
Η διάρκεια του εργαστηρίου θα είναι 60 λεπτά
και θα επαναληφθεί κατά τις ώρες
11.30 – 12.30
14.30 – 15.30
Εννοείται, ότι, πέραν του εργαστηρίου κατασκευών οι μικροί μας φίλοι θα έχουν στη διάθεση τους όλα τα υλικά για να αποτυπώσουν εικαστικά τη φαντασία τους με έμπνευση από τα έργα της πινακοθήκης.

Η Μάρθα Αραβίδου, εκπαιδευτικός, συνεργάτης και μέλος της «Τέχνης» θα μας αφηγηθεί το αγαπημένο της παραμύθι, με τίτλο “Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας”, ένα παραδοσιακό παραμύθι, μία από τις δημοφιλέστερες ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι, όπου ο διάσημος Αργεντινός ψυχίατρος εξηγεί για πρώτη φορά στα πολύ μικρά παιδιά τον λόγο, για τον οποίο ζούμε όπως ζούμε και την δυνατότητά μας να αλλάξουμε, φτάνει να το θελήσουμε… Με τον μοναδικό της τρόπο, την απίστευτη τρυφερότητα της και αποδεδειγμένη εκπαιδευτική εμπειρία της, η Μάρθα θα αγγίξει ψυχές μικρών και μεγάλων.
Η διάρκεια της αφήγησης θα είναι περίπου 30 λεπτά και θα επαναληφθεί κατά τις ώρες:
12.00 – 12.30
15.00 – 15.30

-Η Χαρούλα Χρυσουλίδου , εκπαιδευτικός, μέλος της «Τέχνης» και μαθήτρια των τμημάτων χορού θα αφηγηθεί στους μικρούς μας φίλους το δικό της αγαπημένο παραμύθι “Η παράξενη αγάπη του αλόγου και της λεύκας” του Χρήστου Μπουλώτη, βραβευμένο με το ευρωπαϊκό βραβείο Πιερπάολο Βερτζέριο.
Πόσο παράξενο είναι άραγε να αγαπηθούν ένα άλογο και μια λεύκα; Μα να που κάτι τέτοιο συμβαίνει, όταν οι φαινομενικά αταίριαστοι, το άλογο και η λεύκα, μας διδάσκουν την πραγματική και ανιδιοτελή Αγάπη…
Η διάρκεια της αφήγησης θα είναι περίπου 30 λεπτά και θα πραγματοποιηθεί το διάστημα:
13.00 – 13.30
Και επειδή ο χορός είναι σημείο αναφοράς της «Τέχνης» και δεν θα μπορούσε να λείπει από την ημέρα μας, αποφασίσαμε να προσφέρουμε στα παιδιά ένα μικρό χορευτικό μάθημα. Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, υπεύθυνη των τμημάτων χορού του συλλόγου και χορεύτρια Άννα Αρκούδη θα είναι εκεί να διδάξει τα βασικά βήματα σε ένα ιταλικό μάμπο και ένα παιχνιδιάρικο τσα-τσα, επιδεικνύοντας ένα μικρό δείγμα από όσα θα μάθουν τα παιδιά, που θα συμμετέχουν στο τμήμα «λάτιν» γιά παιδιά από 8 μέχρι 14 ετών που δημιούργησε γιά αυτήν την χρονιά η «Τέχνη».
Διάρκεια προγράμματος 30 λεπτά.
12.30 – 13.00
16.00 – 16.30
Ελάτε να μας συνεπάρει η καταλυτική δύναμη του ρυθμού, της αρμονίας , του χορού, της μουσικής, της ζωγραφικής, του θεάτρου…
… Δίνουμε «ραντεβού» στην πινακοθήκη γιά μιάν ημέρα αλλιώτικη, μιάν ημέρα γιά την τέρψη της ψυχής μας.
Η εκδήλωση επιχορηγείται από τον δήμο Κιλκίς».-

Περισσότερα
Δείτε ακόμα