Έξι ταυτόχρονα πυρκαγιές σε αγροτικές εκτάσεις από την Ν.Καβάλα μέχρι το Ηλιόλουστο (Βίντεο)

Γενικά /

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής 8.8.21 από την Νέα Καβάλα, το Μιχαλίτσι, της Καστανιές και το Ηλιόλουστο σε έξι διαφορετικά σημεία σε αγροτικές εκτάσεις, η οποία νωρίς το απόγευμα τέθηκε υπό έλεγχο.

Στις Καστανιές υπήρχαν δύο πύρινα μέτωπα, στα οποία επιχείρησαν 16 πυροσβέστες με εννέα οχήματα ενώ στη περιοχή του Ηλιόλουστου, έσπευσαν κι επιχείρησαν δύο οχήματα με τέσσερις πυροσβέστες σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία.

Στην περιοχή σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων εξεράγησαν μικρές φιάλες υγραερίου. Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαϊάς διενεργεί το ανακριτικό γραφείο της ΠΥ Κιλκίς.

Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή βρέθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργιος Γεωργαντάς και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κιλκίς Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης ο οποίος συντόνισε τα μηχανήματα του δήμου που βρέθηκαν στην πυρκαγιά, αλλά και πολλών προέδρων τοπικών συμβουλίων της περιοχής.

Να τονίσουμε την μεγάλη συμβολή των κατοίκων της περιοχής που με σαράντα αγροτικά μηχανηματά ανέκοψαν την πορεία της φωτιάς.

Ο κ.Γεωργαντάς σε ανάρτηση του κάνει λόγο για πέντε φωτιές που ξέσπασαν την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει, υπό αδιευκρίνιστες έως τώρα συνθήκες και ότι «Απαιτείται προσοχή από όλους!».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα