Γενικά

Πυρκαγιά σε εξέλιξη σε πευκόφυτη έκταση μεταξύ του Σκρα και μεθορίου

Από άγνωστη μέχρις στιγμής αιτία, ξέσπασε πυρκαγιά το μεσημέρι της Δευτέρας 26.7.21, σε πευκόφυτη έκταση μεταξύ του Σκρά και της μεθορίου.

Επί τόπου έσπευσαν αμέσως ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας του νομού Κιλκίς, που ενισχύθηκαν και από άλλους νομούς, ενώ όσο κρατούσε το φως της ημέρας επιχείρησε και ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Το δύσβατο της περιοχής, στην οποία υπάρχουν ακόμη κατάσπαρτα μη εκραγέντα πυρομαχικά από τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης, και αυτήν την ώρα επιχειρείται ανάσχεση της πυρκαγιάς με χωματουργικό μηχάνημα της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, ενώ έχει συνδράμει και ο δήμος Παιονίας με μηχανήματα.

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί αναλόγως με την εξέλιξη της πυρκαγιάς και εφόσον χρειασθεί με το πρώτο φως της ημέρας θα επαναληφθούν οι πτήσεις του ελικοπτέρου.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 12 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα και την συντονίζει ο αντιπύραρχος Γιάννης Πολιτίδης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]