Κοινωνία

Πυρκαγιά προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε μονοκατοικία στον οικισμό Ρυζίων

Απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε μονοκατοικία περίπου 70 τετραγωνικών μέτρων στον οικισμό των Ρυζίων. Για την κατάσβεσή της επνέβη η πυροσβεστική υπηρεσία Γουμένισσας με δύο οχήματα και έξι άνδρες, ενώ στην προσπάθεια συμμετέσχον αστυνομικοί και κλιμάκιο της ΔΕΗ.

Η πυρκαγιά ενισχύθηκε από τους πνέοντες ανέμους με αποτέλεσμα να καεί και να καταστραφεί ολόκληρη η κεραμοσκεπή της μονοκατοικίας η οποία και κατέρρευσε μαζί με την ξύλινη ψευδοοροφή σε όλα τα δωμάτια εκτός του καθιστικού και της κουζίνας. Συγκεκριμένα κάηκαν και καταστράφηκαν ηλεκτρικές οικοσκευές, έπιπλα, όλα τα κουφώματα (πόρτες και παράθυρα), είδη κλινοστρώμνης, είδη ρουχισμού και υπόδησης καθώς και είδη ηλεκτροφωτισμού μαζί με την ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Από την θερμοκρασία και την εκπεμπόμενη ακτινοβολία θερμότητας υπήρξαν εκτενείς αποκολλήσεις των επιχρίσμάτων στην βορεινή τοιχοποιία (από πλίνθους και τούβλα) της μονοκατοικίας.

Δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός παρ’όλο που κατά την έναρξη του συμβάντος βρίσκονταν εντός της οικίας οι ιδιοκτήτριές της που εγκατέλειψαν εκουσίως την μονοκατοικία κατευθυνόμενες σε εξωτερικό ασφαλή υπαίθριο χώρο.
Προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος διενεργεί το ανακριτικό γραφείο της Π.Υ. Γουμένισσας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα