Γενικά

Κατασβέστηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο της “Doopler”

Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εξερράγη λίγο πριν την 1 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης 27.9.17 πυρκαϊά στις εγκαταστάσεις της εδρεύουσας στο βιομηχανικό πάρκο Πολυκάστρου βιομηχανίας κατασκευής ανελκυστήρων «Ντόπλερ».

Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Κιλκίς, Γουμένισσα, Γιαννιτσά, Ν.Χαλκηδόνα, Θεσσαλονίκη και βιομηχανική περιοχη Κιλκίς (Σταυροχώρι).

ΠΥΡΚΑΓΙΑ DOPLEER

Υστερα από σύντονες προσπάθειες η πυρκαϊά που κάλυψε έκταση 1800 τετραγωνικών μέτρων, κατασβέσθηκε αφού πρώτα κατέστρεψε ολοσχερώς την αποθήκη και τα εκεί φυλασσόμενα αποθέματα προϊόντων.

Ωστόσο, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης και τα μέτρα, που έλαβε η εταιρία γιά την αντιμετώπισή της, δεν επεκτάθηκε στους χώρους παραγωγής και στα γραφεία της εταιρίας, ενώ δεν κινδύνευσε κανένας εργαζόμενος.

Προανάκριση γιά τα αίτια της πυρκαϊάς διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ DOPLEER

Εν τω μεταξύ από την Δευτέρα 2.10.17 η «Ντόπλερ» λειτουργεί κανονικάν, ενώ σε ανακοίνωσή της γιά το θέμα αναφέρονται τα εξής:

«Την 27.9.17 από πυρκαϊά στην εξωτερική αποθήκη της εταιρίας παραγωγής ανελκυστήρων «Ντόπλερ» ΑΒΕΕ προκλήθηκε ολοσχερής καταστροφή των φυλασσόμενων αποθεμάτων και των εγκαταστάσεων της αποθήκης αυτής.

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς, Παιονίας, Γιαννιτσών και Θεσσαλονίκης και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η διοίκηση της εταιρίας είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση έκτακτης κατάστασης πυρκαγιάς, η φωτιά περιορίστηκε στο χώρο της αποθήκης, δεν επεκτάθηκε στους χώρους παραγωγής και γραφείων και δεν κινδύνευσε κανένας εργαζόμενος.

Στο διήμερο, που ακολούθησε, διενεργήθηκαν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από πραγματογνώμονες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των ασφαλιστικών εταιριών και επετράπη η άμεση λειτουργία της παραγωγικής μονάδας και των γραφείων.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ DOPLEER

Από την Δευτέρα 02.10.17 η εταιρία μπαίνει σε κανονική λειτουργία, διοικητική και παραγωγική και παράλληλα θα προωθηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για την εκτίμηση του ύψους της ζημιάς σε συνεργασία με τους πραγματογνώμονες των ασφαλιστικών εταιριών. Εντός του επόμενου δεκαημέρου αναμένεται και η έκδοση του σχετικού πορίσματος από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η διοίκηση της «Ντόπλερ» εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στους πυροσβέστες που συνέβαλαν στην άμεση αντιμετώπιση της πυρκαϊάς, στους εργαζόμενους και στους συνεργάτες της εταιρίας που βοήθησαν να επαναλειτουργήσει η εταιρία πιο γρήγορα καθώς και σε όλους τους φίλους της εταιρίας που στάθηκαν στο πλευρό μας αυτές τις δύσκολες ώρες».

ΠΥΡΚΑΓΙΑ DOPLEER

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]