Και η ψηφιακή τεχνολογία έχει στενή σχέση με την τέχνη της φωτογραφίας

Γενικά /


Ήταν η πρώτη του είδους και προσήλκυσε πλήθος επισκεπτών καθ’ όλη την διάρκειά της, στο κυλικείο του συνεδριακού κέντρου.
Ο λόγος γιά την έκθεση δημιουργιών μελών του εργαστηρίου ψηφιακής φωτογραφίας Κιλκίς, που διοργανώθηκε από αυτό γιά το διάστημα από 2 έως 7.6.15 στο πλαίσιο των θεσμικών εκδηλώσεων «Ελευθέρια» εις ανάμνησιν της επικής Μάχης και απελευθέρωσης του Κιλκίς.
Εκτέθηκαν φωτογραφίες από ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων με εμπνεύσεις από χώρους, τόπους, πρόσωπα, αντικείμενα, συνθέσεις όλων αυτών, «παιχνίδια» φωτός και χρωμάτων, αλλά και την ίδια την ψηφιακή τεχνολογία που φαίνεται να μην υπόκειται σε κανένα περιορισμό όσον αφορά στις δυνατότητες εικαστικής διά της φωτογραφίας προσεγγίσεως ή καλλιτεχνικής αποτυπώσεως οιουδήποτε θέματος.
Και μπορεί μεν η τέχνη της φωτογραφίας να έχει ταυτισθεί, και ορθώς με το πρότυπο της ασπρόμαυρης από τις μηχανές του 19ου αιώνα και του πρώτου ημίσεως του 20ου, όμως η έκθεση του εργαστηρίου ψηφιακής φωτογραφίας Κιλκίς κατέδειξε την άρρηκτη σχέση, που χαρακτηρίζει και την υπερσύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία των σημερινών φωτογραφικών μηχανών ή συσκευών με την καλλιτεχνική δημιουργία.
Εξ ου και το απολύτως βάσιμον του τίτλου της εκθέσεως: «Η Τέχνη γιά την Τέχνη του Κιλκίς» με τους διοργανωτές και τους δημιουργούς να έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις, δημιουργώντας την αίσθηση ότι το εγχείρημά τους θα έχει και συνέχεια και ενδιαφέρον.

Ο φορέας
Το «Εργαστήριο Ψηφιακής Φωτογραφίας Κιλκίς» συγκροτήθηκε και οργανώθηκε από ανθρώπους, αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας, προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους και έχουν σκοπό την μετάδοση της φωτογραφικής γνώσης, με το ελάχιστο δυνατό κόστος.
Μέσα από οργανωμένα μαθήματα, «ζωντανά» παραδείγματα και επιδείξεις, μπορούν όλοι να γνωρίσουν τη ψηφιακή φωτογραφία ως τέχνη, να κατανοήσουν τις λειτουργίες των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών και την τεχνολογία που υπάρχει πίσω από αυτές, καθώς και να μάθουν να επεξεργάζονται τις ψηφιακές τους φωτογραφίες στον υπολογιστή τους.
Επίσης το εργαστήρι διοργανώνει εκδρομές και επισκέψεις σε εκθέσεις και μουσεία φωτογραφίας, βόλτες για πρακτική εξάσκηση σε πραγματικές συνθήκες και ομαδικές ή ατομικές εργασίες προς εξάσκησιν.
Στο εργαστήριο μπορεί να έρθει οποιοσδήποτε, έμπειρος ή μη, με κάθε τύπο ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, που θέλει να μάθει τις δυνατότητες και τις αδυναμίες της μηχανής του, να λύσει τις απορίες του, να βρει συμβουλές για αγορά νέου εξοπλισμού, και να εξασκηθεί στην τέχνη της φωτογραφίας παρέα με φίλους με το ίδιο χόμπυ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Με αποδέκτη… τον δήμαρχο!

Ο αντιδήμαρχος Κιλκίς, αρμόδιος γιά τον πολιτισμό, ήταν ένα από τα πρόσωπα, που τίμησε πριν λίγες ημέρες η ένωση αποστράτων […]

Τι Κιλκίς… Τι Χανιά!

Την Παρασκευή βρισκόμουν σε ένα κατάστημα στο κέντρο του Κιλκίς όταν είδα ένα παλιό συμμαθητή, που είχα καιρό να συναντήσω. […]

«Αντιγραφές» να σου πετύχει!

«Αντιγράφουν», λένε κάποιοι… τον Παπακώστα! Στις… ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων; Μα αυτές έχουν προϊστορία και στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς πολύ πριν […]