Οικονομία

«Ψαλλιδίζονται» οι οφειλές προς το επιμελητήριο Κιλκίς

Οι οφειλές των επιχειρήσεων προς το επιμελητήριο ήταν το βασικότερο θέμα συζήτησης κατά την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τρίτης 26.5.15. Οι οφειλές αφορούν στις σωρευμένες καθυστερήσεις καταβολής των ετήσιων συνδρομών παρελθόντων ετών.

Το θέμα του «κουρέματος» των οφειλών εισηγήθηκε ο οικονομικός επόπτης του επιμελητηρίου Αθανάσιος Τριανταφυλλίδης με πρόταση για μείωση 50% των οφειλών. Ο κ. Τριανταφυλλίδης επικαλέσθηκε την δυσπραγία των επιχειρήσεων λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.
Κατά την ευρεία συζήτηση που ακολούθησε διατυπώθηκε η γενική συμφωνία προς τη πρόταση.

Πριν την έναρξη της συζήτησης για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης η Ελισάβετ Φιλιππίδου ως εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής λογισμικού, προέβη σε ενημέρωση του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου η οποία αφορούσε σε μια καινοτόμα «ον λάιν» πλατφόρμα επιχειρήσεων και διαχείρισης προσφορών η οποία έχει ως στόχο, την τόνωση της αγοράς μέσω της προώθησης σύγχρονων τάσεων και βέλτιστων πρακτικών στην χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα χαμηλές τιμές.
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΙΛΚΙΣ
Σε ευρεία ενημέρωση του διοικητικού συμβουλίου για τις πρόσφατες δράσεις του επιμελητηρίου προέβη ο πρόεδρος. O Παύλος Τονικίδης με αναφορές στις πρόσφατες επαφές με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και οι οποίες είχαν ως αντικείμενο τα δάνεια που έλαβαν οι επιχειρήσεις με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Από τις συζητήσεις προέκυψε προσωρινή ανακούφιση των επιχειρήσεων με εξάμηνη παράταση των εγγυήσεων.

Την Τετάρτη 27 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στον Πολύγυρο ενημέρωση για την λειτουργία του ηλεκτρονικού δημοπρατηρίου αγροδιατροφικών προϊόντων e-auctionmarket. Η ενημέρωση έγινε από τον Πρόεδρο και στελέχη του επιμελητηρίου Κιλκίς σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το επιμελητήριο Χαλκιδικής. Ανάλογες ενημερωτικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί και θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα επιμελητήρια της Βόρειας Ελλάδας στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Περισσότερα

Επιστολή του Χ.Χατζημλάδη προς τον Κ.Χατζηδάκη για την αύξηση του ΦΠΑ των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής

Επιστολή απέστειλε ο προέδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης, προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]