Γενικά

Προχωρεί η συνεργασία των δήμων Κιλκίς και Στρωμνίτσης

Μια ακόμη φάση του προγράμματος “Protection and Promotion of Natural and
Cultural Heritage in the Cross Border Region of the Municipality of Strumica and Municipality of Kilkis ” («Προστασία και προώθηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομίας στα σύνορα των δήμων Στρωμνίτσης και Κιλκίς), διεξήχθη το διήμερο Τρίτης 3 και Τετάρτης 4.2.15 στην Στρώμνιτσα. Το πρόγραμμα αυτό είναι ενταγμένο στο διασυνοριακό INTERREG και έχει ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2014. Εταίροι στο πρόγραμμα είναι οι δήμοι Κιλκίς και Στρωμνίτσης και η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς.
Η άμεση προηγούμενη φάση του “Heritage Protect” περιλάμβανε την διήμερη παρουσία στο Κιλκίς πολυμελούς αντιπροσωπείας του δήμου Στρωμνίτσης (29 και.1.15).

ΚΙΛΚΙΣ-ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ

Η διήμερη επίσκεψη στον δήμο Στρωμνίτσης περιελάμβανε δυο ενότητες, μια κάθε ημέρα. Την πρώτη ημέρα παρουσιάστηκαν εισηγήσεις αρχιτεκτόνων της περιοχής Στρωμνίτσης, οι οποίες είχαν ως κύριο αντικείμενο την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και τους τρόποι συμβολής της στην τουριστική προβολή του κάθε τόπου.
Στο ίδιο «μήκος κύματος. κινηθήκαν και οι εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν τη δεύτερη μέρα της συνάντησης. Στον τομέα της τουριστικής προβολής και της αξιοποίησης της Πολιτιστικής κληρονομιάς αναφέρθηκαν διεξοδικά ο Ντάνιελ Μενταρφσκι, ξεναγός και η Μαριάννα Σκουλαρικά, υπεύθυνη τουριστικής προβολής της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς.

Πέραν του γενικότερου οφέλους του προγράμματος “Heritage Protect”, ένα άμεσο όφελος είναι η χρηματοδότηση της εμπλουτισμένης επανέκδοσης της «Αρχαιολογικής περιήγησης στο νομό Κιλκίς».
Η κιλκισιώτικη αντιπροσωπεία την πρώτη μέρα, επισκέφτηκε την ιστορική εκκλησία των Αγίων Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων.

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]