Γενικά

«Προχωρεί» το έργο της πλακοσκεπής αγωγού δημοτικών οδών Πολυκάστρου

«Προχωρεί» το έργο της πλακοσκεπής αγωγού δημοτικών οδών στον οικισμό του Πολυκάστρου.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο του δήμου Παιονίας αναφέρονται τα εξής:


«Το αντικείμενο του έργου είναι η επέμβαση στο ρέμα, που ξεκινά βορειανατολικώς του οικισμού Πολυκάστρου, διασχίζει τον οικισμό και καταλήγει δυτικώς στον ποταμό Αξιό. Η επέμβαση αφορά στην επέκταση του εγκιβωτισμού του σε μήκος εξήντα μέτρων στην περιοχή του 3ου δημοτικού σχολείου Πολυκάστρου με την κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού διατομής 3,00Χ2,00μ.

Η συνέχιση του εγκιβωτισμού του ρέματος Πολυκάστρου, θα συμβάλει στην αποτελεσματική παροχέτευση των ομβρίων υδάτων, και με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί η δημιουργία στασίμων υδάτων η εξαφάνιση φαινομένων τοπικών εστιών μόλυνσης και, κυρίως, η αποτροπή των πλημμυρικών φαινομένων και καταστροφών στην περιοχή που παρατηρούνται μετά από έντονες βροχοπτώσεις και θεομηνίες.


Παράλληλα το έργο θα συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων καθώς και στην αναβάθμιση της περιοχής εκατέρωθεν του ρέματος.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 80.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το υπουργείο εσωτερικών γιά αποκατάσταση ζημιών και καταστροφών από θεομηνίες».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα