Γενικά

Προχωρά το έργο εκσυγχρονισμού των μεθοριακών σταθμών

Την Παρασκευή 27.3.15 θα πραγματοποιηθεί στον μεθοριακό σταθμό Δοϊράνης το τελικό συνέδριο του έργου «Border.In – Ανάπτυξη των συνοριακών σταθμών, μεταξύ Ελλάδας και Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας», μια σημαντική συνεργασία της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης και της διεύθυνσης τελωνείων της Π.Γ.Δ.Μ.

Το έργο «Border.In» αφορά στον εκσυγχρονισμό και βελτίωση των υποδομών στους μεθοριακούς σταθμούς Δοϊράνης και Μπογκορόντιτσα, αποσκοπώντας με αυτό τον τρόπο στην βελτίωση των τελωνειακών υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες και τις επιχειρήσεις των δυο γειτονικών χωρών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης γενικότερα.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν οι εργασίες που έγιναν στους μεθοριακούς σταθμούς της Δοϊράνης και της Μπογκορόντιτσα, καθώς και τα αποτελέσματα του έργου τα οποία συμβάλλουν καθοριστικά στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής, που θα προκύψει από την αύξηση του τουριστικού ρεύματος μεταξύ των δύο χωρών.

Η συγκεκριμένη συνεργασία έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «IPA» διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας – πρώην γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας 2007-2013».

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και την πορεία του μπορεί να βρει κανείς στη διεύθυνση www.borderin.eu.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]