Προβλήματα στον Σ.Σ.Μουριών προκάλεσε ξαφνικό «μπουρίνι»

Γενικά /

Προβλήματα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μουριών και την εγγύς περιοχή προκάλεσε ξαφνική καλοκαιρινή μπόρα, με ένταση στα πρόθυρα «μπουρινιού» που ξέσπασε περί τις 11 το βράδυ της Παρασκευής 21.8.15, και διήρκεσε σχεδόν μιάμιση ώρα.

Εξ αιτίας της εντάσεως και του όγκου της βροχόπτωσης «γέμισε» και ξεχείλισε το συνήθως «στεγνό» ρέμα της περιοχής, «γεμίζοντάς» την με φερτά υλικά, παρασύροντας μικροαντικείμενα και πλημμυρίζοντας καταστήματα του οικισμού.

Χρειάσθηκε, μάλιστα η επέμβαση του τοπικού κλιμακίου της πυροσβεστικής υπηρεσίας γιά την απάντληση υδάτων από τα καταστήματα, ενώ υπήρξε και περίπτωση απεγκλωβισμού κατοίκου, που παγιδεύτηκε σε σημείο της πλημμυρισμένης περιοχής.

Το πρωί του Σαββάτου 22.8.15 κλιμάκιο του δήμου Κιλκίς, το οποίο συγκροτούσαν ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Χριστόφορος Πιπερίδης και ο μηχανικός Ιωάννης Κουζουκίδης, μετέβει στην περιοχή και πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία, ενώ κατόπιν συνεργείο του δήμου προέβη σε καθαρισμό των πληγέντων από την υπερχείλιση του ρέματος σημείων του οικισμού, του οδικού δικτύου και μέρους της κοίτης.

Ακολούθησε σύσκεψη με την συμμετοχή και των τοπικών παραγόντων, κατά την οποία αποφασίσθηκε η ανέγερση τοιχίου στο ευάλωτο σημείο του ρέματος, με σκοπό την προστασία της περιοχής από μελλοντικά πλημμυρικά φαινόμενα.
Σημειώνεται, ότι ήδη από το μεσημέρι του Σαββάτου δεν υπήρχε και πάλι καθόλου νερό στην κοίτη του ρέματος.

Εύσημα
Εν τω μεταξύ ο συμπολίτης Παναγιώτης Καραπαναγιωτίδης απονέμει και δημοσίως εύσημα στο κλιμάκιο ΣΣ Μουριών της πυροσβεστικής υπηρεσίας γιά την άμεση επέμβασή τους, χάρη στην οποία είχε αίσιο τέλος η «περιπέτειά» του κατά την διάρκεια της καταιγίδας.

Ο κ. Καραπαναγιωτίδης δήλωσε τα εξής: «Εκφράζω και δημοσίως τις πλέον θερμές ευχαριστίες μου προς το πυροσβεστικό κλιμάκιο ΣΣ Μουριών και ειδικότερα τα άξια στελέχη του Τάσο Γρηγοριάδη και Νίκο Μακρίδη, γιά την υπέρτατη αίσθηση καθήκοντος, τον υποδειγματικό επαγγελματισμό τους και την ανθρώπινη ευαισθησία, που επέδειξαν κατά την επιχείρηση, με την οποία με απεγκλώβισαν από πλημμυρισμένο σημείο κατά την διάρκεια της σφοδρής καταιγίδας της Παρασκευής 21.8.15.

Τέτοια στελέχη τιμούν την υπηρεσία, την οποία στελεχώνουν, το όνομά τους και τον τόπο μας προσφέροντας συγχρόνως λαμπρό παράδειγμα προς μίμησιν».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Με αποδέκτη… τον δήμαρχο!

Ο αντιδήμαρχος Κιλκίς, αρμόδιος γιά τον πολιτισμό, ήταν ένα από τα πρόσωπα, που τίμησε πριν λίγες ημέρες η ένωση αποστράτων […]

Τι Κιλκίς… Τι Χανιά!

Την Παρασκευή βρισκόμουν σε ένα κατάστημα στο κέντρο του Κιλκίς όταν είδα ένα παλιό συμμαθητή, που είχα καιρό να συναντήσω. […]

«Αντιγραφές» να σου πετύχει!

«Αντιγράφουν», λένε κάποιοι… τον Παπακώστα! Στις… ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων; Μα αυτές έχουν προϊστορία και στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς πολύ πριν […]