Κοινωνία

Προβλήματα παροχής και καταλληλότητας με το νερό στα Κρούσσια

Προβλήματα καταλληλότητας πόσιμου νερού αλλά και διακοπών παροχής ανέκυψαν σε χωριά της ευρύτερης περιοχής των Κρουσίων.
Ειδικότερα, κάτοικοι του Αγίου Αντωνίου διαμαρτυρήθηκαν γιά την ποιότητα του νερού, το οποίο, όπως τόνισαν, είναι ακατάλληλο όχι μόνο προς πόσιν αλλά και γιά τις καλλιέργειες.
Το θέμα ετέθη υπ’ όψιν της δημοτικής επιχειρήσεως υδρεύσεως και αποχετεύσεως Κιλκίς (ΔΕΥΑΚ), η οποία παρεδέχθη την ύπαρξη του προβλήματος, επισημαίνοντας ότι εμφανίσθηκε οξύτερο στον Άγιο Μάρκο, το οποίο αποδόθηκε στην καταστροφή της αντλίας φίλτρου του τοπικού υδραγωγείου την Τρίτη 8.7.14 αλλά και στην ακαταλληλότητα του χρονολογουμένου από τις αρχές της δεκαετίας του ’60 δικτύου ύδρευσης της περιοχής.
Οπως τόνισε ο εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΚ, η αντλία επισκευάσθηκε την αμέσως επομένη ημέρα, ενώ εντός δύο εβδομάδων θα εκτελεσθούν έργα αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, στην απόσταση των 550 μέτρων που χωρίζει τους δύο οικισμούς, προσθέτοντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα επιλυθεί οριστικώς το πρόβλημα. Το έργο θα εκτελεσθεί με αυτεπιστασία της ΔΕΥΑΚ.
Διαμαρτυρίες γιά εκτεταμένες διακοπές υδροδότησης διατυπώθηκαν και μάλιστα με έντονο τρόπο απο κατοίκους του Ισώματος.
Ο εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΚ επιβεβαίωσε το πρόβλημα, επιρρίπτοντας όμως την ευθύνη της εμφάνισής του σε μερίδα κατοίκων της περιοχής.
Συγκεκριμένα δήλωσε, ότι, ενώ ηλεκτροδοτήθηκε και τέθηκε σε λειτουργία η νέα γεώτρηση της περιοχής των Θεοδοσίων, υπερκαλύπτοντας όλες τις ανάγκες, «κάποιοι τοπικοί παράγοντες παρεμβαίνουν», «πειράζοντας» τις βάνες διανομής νερού».
Υπενθύμισε δε, ότι κάθε επέμβαση σε κεντρικό δίκτυο ύδρευσης απαγορεύεται εκ του νόμου, αφήνοντας να εννοηθεί, ότι θα υπάρξει από πλευράς ΔΕΥΑΚ σχετική παρέμβαση προς πάσαν κατεύθυνσιν.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]