Κοινωνία

Προβλήματα προκαλούν οι οδηγοί φορτηγών διεθνών μεταφορών

Η ασφάλεια των μεταφορών στο οδικό δίκτυο του νομού καθώς σε αυτό κινούνται εκατοντάδες φορτηγά διεθνών μεταφορών καθημερινά, υπήρξε το ζήτημα που έθεσαν υπ’ όψιν του υφυπουργού μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς και ο δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας στο Πολύκαστρο με την ευκαιρία της εκεί επίσκεψης του κ. Παπαδόπουλου το Σάββατο 23.11.13. Είχε προηγηθεί ενημέρωση του υφυπουργού από τον βουλευτή στην Αθήνα σε προηγούμενη συνάντηση.
Στην σχετική σύσκεψη τέθηκαν υπόψιν του κ. Παπαδόπουλου όλες οι διαστάσεις του θέματος από την μη τήρηση των κανόνων ασφάλειας και την μη συμμόρφωση οδηγών φορτηγών ξένων χωρών στους ελέγχους που διενεργούν τα αρμόδια όργανα εντός (και) του νομού Κιλκίς . Είναι χαρακτηριστικό ότι παραμένουν απλήρωτα πρόστιμα ύψους 600.000 ευρώ, ύστερα από ελέγχους των αρμοδίων κλιμακίων σε φορτηγά ξένων χωρών, εισπρακτέα από τον δήμο Παιονίας και 350.000 ευρώ εισπρακτέα από τον δήμο Κιλκίς.
Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι η μη συμμόρφωση των οδηγών στους κανόνες διεθνών μεταφορών (υπέρβαρα φορτία, φθαρμένα ελαστικά κ.ο.κ) δημιουργεί μείζονα θέματα ασφάλειας των μεταφορών στο δίκτυο του νομού, όπου σημειώθηκαν πολλά τροχαία ατυχήματα. Επίσης επίστησε την προσοχή της κυβέρνησης στο θέμα καθώς από τη μη συμμόρφωση των οδηγών και εταιρειών μεταφορών στα νόμιμα, πλήττονται τα συμφέροντα των ημεδαπών οδηγών και εταιρειών από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.
Στην εκδοθείσα γιά το θέμα ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:
«…Ο υφυπουργός μεταφορών κατανόησε το μέγεθος του προβλήματος και ενημέρωσε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση της καταγραφής των παραβάσεων στο οδικό δίκτυο και εντός του προσεχούς τριμήνου η κυβέρνηση, στο πλαίσιο και της προεδρείας που θα ασκεί η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα επιδιώξει αλλαγή του νομοθετικού καθεστώτος στις διεθνείς μεταφορές προς την κατεύθυνση της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα οχημάτων μεταφορών που παραβιάζουν τη νομοθεσία περί ασφαλούς μεταφοράς φορτίων- εμπορευμάτων».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα