Πολιτική

Τα προβλήματα από φονικές κακοκαιρίες που προκαλούν οι «φονικές» πολιτικές

Ανταπόκριση Πολυκράτης Παντσίδης

Ανταπόκριση Πολυκράτης Παντσίδης

Νοέμβριος 2017. Ημέρες πένθους για την χώρα μας. Όλοι μας δυστυχώς γίναμε μάρτυρες της βιβλικής καταστροφής που υπέστησαν συνάνθρωποι μας από την νεροποντή και τις πλημύρες που ακολούθησαν στις κατοικημένες περιοχές της Μάνδρας και Νέας Περάμου Αττικής.

Όλοι γνωρίζουμε πλέον τι φταίει. Σίγουρα όχι η φονική κακοκαιρία όπως πολλοί την αποκαλούν αλλά οι φονικές πολιτικές των πολιτικών μας που παρεμβαίνουν αυθαίρετα στο περιβάλλον προς όφελος οικονομικών συμφερόντων και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων αδιαφορώντας για την ποιότητα ζωής των πολιτών και πολλές φορές την ίδια των τη ζωή.

Την ίδια ημέρα Τετάρτη 15-11-17, η ίδια κακοκαιρία έπληξε και την περιοχή μας και παρόμοιες εικόνες (ευτυχώς όχι ακραίες) αντικρίσαμε και μείς στο χωριό μας το Πολύπετρο. Όπως στην Δυτική Αθήνα έτσι και στο χωριό μας, η φθινοπωρινή νεροποντή, όσο έντονη και να ήταν δεν ήταν η αιτία των πλημμύρων αλλά η έλλειψη υποδομών, η ελλιπή συντήρηση τους και πρωτίστως η αδιαφορία των ιθυνόντων.

Εικόνες που σου προκαλούν θλίψη και απογοήτευση και στο χωριό μας. Η δημόσια οδός Πολύπετρο – Γουμένισσα απροσπέλαστη από τα νερά και τα φερτά υλικά. Η γέφυρα στην είσοδο του χωριού μας έγινε λίμνη.

Ο κεντρικός δρόμος του χωριού μας μετατράπηκε σε χείμαρρο (όπως την δεκαετία του ΄΄50) και τα νερά του με ορμή κάλυψαν τις αυλές των σπιτιών μας. Και εγω ο θνητός κάτοικος των «δυτικών χαμηλών προαστίων» Πολυπέτρου, μάτι δεν έκλισα όλη νύχτα, με μια σκούπα στο χέρι να παλεύω με τα νερά που έπεφταν στην αυλή μου καθώς η έξοδος διαφυγής τους είναι μη επαρκής.

Και σε αυτό το σπορ επιδίδομαι χρόνια τώρα κάθε φορά που βρέχει. Βλέπετε, η τοπική εξουσία δεν θεωρεί αναγκαία την κατασκευή αγωγού όμβριων υδάτων στο δρόμο αυτό, που τυγχάνει να είναι ο κεντρικότερος δρόμος και η είσοδος του χωριού.

Σημειωτέον για το δρόμο αυτό υπάρχει έτοιμη εγκεκριμένη μελέτη από το 2010 για ανάπλασή του με έργα υποδομής και πεζοδρόμησης από την τότε δημοτική και τοπική αρχή τη μοναδική που ενδιαφέρθηκε αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο λόγω παγώματος των προγραμμάτων που επέβαλε η οικονομική κρίση.

Ένα μείζον θέμα που έπρεπε να είναι πρώτο στην κατάσταση προτεραιοτήτων επίλυσης προβλημάτων στο χωριό μας, μαζί βεβαίως με το βιολογικό καθαρισμό Πολυπέτρου που επίσης έχει ολοκληρωμένη μελέτη. Αντ’ αυτού ο ετήσιος προϋπολογισμός που αναλογεί στο χωριό επενδύεται και από την σημερινή τοπική αρχή για τρίτη συνεχή χρονιά επιλεκτικά σε πεζοδρομήσεις δευτερευούσης σημασίας προφανώς για την εξυπηρέτηση ημετέρων.

Είμαι βέβαιος πως τα πράγματα στο χωριό μας και στο δήμο μας γενικότερα θα ήταν αξιότερα κύριε δήμαρχε αν κάνατε πράξη την προεκλογική σας δέσμευση «θεσμοθέτηση ανοιχτών δημοτικών συνελεύσεων στις τοπικές κοινότητες και της ενίσχυσης των θεσμών διαβούλευσης με τον δημότη» όπως ακριβώς το αποτυπώνετε στο πρόγραμμα σας.
Όλες αυτές οι λανθασμένες αποφάσεις, που λαμβάνονται αναξιοκρατικά με …προειλημμένες αποφάσεις εν αγνοία των κατοίκων εσκεμμένα η μη, θα μπορούσαν να αποφευχθούν, όπως και οι παραλείψεις.

Πριν να είναι αργά δήμαρχε. Σας περιμένουμε στο φιλόξενο χωριό μας το Πολύπετρο, έχουμε θέματα να συζητήσουμε όπως το βιολογικό, το πόσιμο νερό, τον σκουπιδότοπο, την επαρχιακή οδό προς Γουμένισσα που εγκυμονεί κινδύνους, τα συμπληρωματικά έργα του αναδασμού, την καταπάτηση κοινόχρηστων εκτάσεων, τον καθαρισμό των αγωγών όμβριων υδάτων, την παράνομη υλοτόμηση του πλατανορέματος, την συντήρηση της γέφυρας και άλλα πολλά που μας απασχολούν.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του κλιμακίου της ΝΔ στην λαϊκή του Κιλκίς