Γενικά

Προβλήματα δημιουργεί η κατασκευή της νέας γραμμής στο ύψος του Μικρού Δάσους

Προβλήματα και εκκρεμότητες έχει αφήσει στην τοπική κοινότητα του Μικρού Δάσους το έργο της κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, που συνδέει την Θεσσαλονίκη με την γειτονική χώρα και την συνοριακή Γευγελής με το Πολύκαστρο, από όπου ουσιαστικώς ξεκινά η νέα χάραξη της γραμμής, ακολουθώντας στο μεγαλύτερο μέρος της την ανατολική αντί της εν ενεργεία έως σήμερα δυτικής όχθης του ποταμού Αξιού.

Και τούτο διότι οι παρεμβάσεις της κατασκευάστριας εταιρίας στις βορειοανατολικές παρυφές του οικισμού δημιούργησαν δύο προβλήματα.

ΜΙΚΡΟ ΔΑΣΟΣ 2Το πρώτο σχετίζεται με την παρακείμενη και ενοικιασμένη σε ιδιώτη πλέον αποθήκη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παιονίας και την παρακείμενη υπάρχουσα υποδομή γεφυροπλάστιγκες, που πραγματικά είναι σε απόσταση αναπνοής από ένα κατακόρυφο πρανές μερικών δεκάδων μέτρων με κάτι παραπάνω από ορατό τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.

Εν όψει μάλιστα και της θερινής περιόδου, όπου, εκτός από τα φορτηγά που ζυγίζουν αγροτικές παραγωγές και λόγω εύκολης και με την όπισθεν προσέγγισης γιά ζύγιση στην πλάστιγγα, δεν αντιμετωπίζουν ουσιαστικούς κινδύνους, σε αντίθεση με άλλου τύπου αγροτικά μηχανήματα, που χρειάζονται διαφορετικού τύπου ελιγμούς ενώ βεβαίως δεν θα πρέπει να αγνοηθεί ο κίνδυνος από την εμφάνιση ρηγματώσεων στην παραπλήσια περιοχή ανατολικά της αποθήκης όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων και ο Μικροδασιώτης πρόεδρος του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Παιονίας Θωμάς Καρυπίδης.

ΜΙΚΡΟ ΔΑΣΟΣ 2

Το δεύτερο αφορά στην φθορά, που έχει υποστεί από την εκτέλεση των έργων της γραμμής και της γέφυρας που έχει κατασκευασθεί επί της παλαιάς εθνικής οδού στο επίμαχο σημείο ένα μέρος από ανενεργό στην παρούσα συγκυρία αρδευτικό δίκτυο της περιοχής, μέσω του οποίου υπάρχει δυνατότητα άρδευσης των πεδινών περιοχών, που ευρίσκονται ανατολικά της παλαιάς εθνικής οδού.

Δεδομένα και καταστάσεις, τα οποία έθεσε σε συνάντηση που είχε την περασμένη Δευτέρα ο νέος αγρότης περιοχής περιοχής Σάββας Κυριαζίδης, που προαλείφεται και γιά την προεδρεία του υπό επαναλειτουργία και ανενεργού στις ημέρες μας ΤΟΕΒ, με στελέχη της κατασκευάστριας εταιρίας «που έδειξαν αδικαιολογήτως άγνοια επί του ζητήματος και μοιράζοντας υποσχέσεις γιά μελλοντικές επεμβάσεις και διευθετήσεις των εκκρεμών επί διετία ουσιαστικά ζητημάτων», όπως επεσημανε θυμίζοντας και την ανάλογη περίπτωση γιά προκλήσεις ζημιών του δικτύου στην περιοχή της κοίτης του ποταμού Αξιού, που δεν έχουν αποκατασταθεί και της οποίας είχε φέρει στο προσκήνιο της δημοσιότητας ο «Μαχητής».

Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζουν οι αγρότες της περιοχής, η κατασκευάστρια εταιρία οφείλει να αποκαταστήσει τις βλάβες που έχουν προκληθεί και εάν δεν το πράξει σύντομα προτίθενται να κινηθούν εναντίον της νομικώς, όπως υπογράμμισε ο κ. Κυριαζίδης.

ΜΙΚΡΟ ΔΑΣΟΣ

Περισσότερα

Παραβίαση του προσωπικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αντιπεριφερειάρχη Α.Βεργίδη

Παραβίαση του προσωπικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη ([email protected]), είχε ως αποτέλεσμα emails με φερόμενο ως αποστολέα τον […]

Δείτε ακόμα