Προβλήματα αγροτών και τελωνειακών υποδομών διαπίστωσε ο Π.Σγουρίδης

Πολιτική /

Τον νομό μας επισκέφθηκε την Παρασκευή 17.4.15 εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στον εορτασμό της 74ης επετείου της μάχης των Ευζώνων, ο υφυπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης, περιβάλλοντος και ενέργειας Παναγιώτης Σγουρίδης.

Αμέσως μετά τις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της μάχης των Ευζώνων ο Θρακιώτης υφυπουργός, συνοδευόμενος, μεταξύ άλλων, από τον δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη και τον νομαρχιακό σύμβουλο Παύλο Θωμαϊδη, επισκέφθηκε τους μεθοριακούς σταθμούς Ευζώνων και Ειδομένης, όπου συναντήθηκε με διευθυντικά στελέχη των τελωνειακών και αστυνομικών υπηρεσιών του δευτέρου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης των είχε την δυνατότητα να ενημερωθεί γιά τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη πύλη εισόδου της χώρας μας λόγω της υποστελεχώσεως του σταθμού, αλλά και του εξοπλισμού του με σύγχρονα μηχανήματα καταγραφής οχημάτων και ελέγχου των, κυρίως κατά την θερινή περίοδο, όπου ο όγκος των ανθρώπων και των αγαθών, που διακινούνται, είναι κατακόρυφα αυξημένος.

Αυτά σε σχέση με τον σταθμό των Ευζώνων, καθώς σε σχέση με τον αντίστοιχο της Ειδομένης όπου τα σημάδια της εγκατάλειψης στα παλαιά κτίρια του ΟΣΕ είναι κάτι παραπάνω από εμφανή, αυτό που ουσιαστικώς μονοπώλησε το ενδιαφέρον του υφυπουργού ήταν το θέμα της διακίνησης κυρίως των Σύρων λαθρομεταναστών προς την FYROM και οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν στους χώρους του παλαιου και εγκαταλελειμμένου σιδηροδρομικού σταθμού, που χρησιμοποιούν ως χώρο προσωρινής διαβίωσης.

Αμέσως μετά ο κ. Σγουρίδης επισκέφθηκε το διοικητήριο του Κιλκίς, όπου τον υποδέχθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Κολότσιος.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης των ο κ. υφυπουργός ενημερώθηκε από πλευράς του κ. Κολότσιου γιά δύο πολύ βασικά ζητήματα, που απασχολούν τον νομό μας και άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Το πρώτο αφορά στην συνυπογραφή από μέρους του ΥΠΑΠΕΝ και του υπουργείου οικονομικών απόφασης γιά την παραχώρηση εκτάσεων που ανήκουν στο δεύτερο, οπως καταπατημένες εκτάσεις ακτημόνων Ποντοηράκλειας (1.400 στρέμματα περίπου), κατακλυζόμενα τεμάχια του Αγίου Πέτρου (850 στρέμματα) και στο διάσελο στο Κάτω Θεοδωράκι (3550 στρέμματα), γιά να μπορούν να δοθούν στους παραγωγούς του νομού.

Το δεύτερο σχετίζεται με την προ μηνών εμφάνιση του καταρροϊκού πυρετού στον νομό μας και αφορούν το γεγονός ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη προληπτικά μέτρα, ώστε να μην επανεμφανισθεί, δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη οι πληγέντες κτηνοτρόφοι και τέλος δεν έχουν εξετασθεί τα δείγματα του εγκεφαλικού ιστού από το 2281 θανότα αιγοπρόβατα από το κτηνιατρικό εργαστήριο της Θεσσαλονίκης και παραμένουν στους καταψύκτες της υπηρεσίας.

Αμέσως μετά ο κ. Σγουρίδης προήδρευσε σύσκεψης με τους αρμοδίους υπηρεσιακούς παράγοντες της περιφέρειας σε έναν από τους βασικού τομείς των ευθυνών του, που αφορά στην διεύθυνση αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ).

Κατά την πολύωρη σύσκεψη τέθησαν αναλυτικώς από τους προϊσταμένους των τμημάτων σωρεία θεμάτων που σχετίζονται με τον κτηνιατρικό, τοπογραφίας-εποικισμού και αναδασμού, αλιείας, ποιοτικού και φυτοϋγειονομικού ελέγχου, φυτικής και ζωικής παραγωγής, που αφορούν τους παραγωγούς του νομού αλλά και ευρύτερα της ελληνικής περιφέρειας σε πολλά από αυτά.

Περισσότερα

Γ.Φραγγίδης: Να υπογραφεί άμεσα η ΚΥΑ για την παράταση των 4000 συμβασιούχων στην υγεία. Φτάνει πια ο εμπαιγμός!

Κοινή δήλωση των Γιώργου Φραγγίδη και Γιώργου Μουλκιώτη, υπεύθυνων κοινοβουλευτικών τομέων υγείας και εργασίας & κοινωνικών υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ – […]

Δείτε ακόμα

Να βρεις μιμητές

Μία από τις ευχάριστες “νότες” της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 23.1.23 υπήρξε αναμφιβόλως η παρουσία πολυμελούς ομάδας […]