Αθλητισμός

Προβλέψεις της προκήρυξης των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΚ

Επιμέλεια Κώστας Ίντος

Επιμέλεια Κώστας Ίντος

Μετά την ολοκλήρωση των 26 αγωνιστικών ημερών, εάν η ομάδα που θα κατακτήσει την πρώτη θέση, υπερτερεί της δεύτερης από 8 βαθμούς και άνω, ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια και ανέρχεται στη γ΄εθνική κατηγορία χωρίς να διεξαχθούν αγώνες διαβάθμισης.

Για να συμμετάσχουν σε αγώνες διαβάθμισης του τίτλου οι ομάδες της προνομιούχου τετράδας, θα πρέπει ο τέταρτος να έχει μέχρι πέντε βαθμούς διαφορά από τον τρίτο, ο τρίτος να έχει μέχρι πέντε βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, ο δεύτερος να έχει μέχρι επτά βαθμούς διαφορά από τον πρώτο.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις 5η, 6η, 7η και 8η θέσεις χαρακτηρίζονται βαθμολογικώς ασφαλείς και αδιάφορες, αφού τίθενται εκτός διαδικασίας αγώνων διαβάθμισης.

Η ομάδα, που θα καταλάβει την τελευταία θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου (13η), υποβιβάζεται στην κατώτερη κατηγορία.

Οι ομάδες, που θα καταλάβουν τις 9η, 10η, 11η και 12η θέσεις στον πίνακα βαθμολογίας της κανονικής περιόδου, συμμετέχουν σε αγώνες διαβάθμισης για να υποβιβαστεί μια ομάδα (σε περίπτωση παραμονής του Κιλκισιακού στην γ΄εθνική κατηγορία) ή δύο ομάδες σε περίπτωση υποβιβασμού του Κιλκισιακού.

Εάν ο 12ος έχει διαφορά από έξι βαθμούς και άνω από τον 11ο, υποβιβάζεται και δεν διεξάγονται αγώνες διαβάθμισης. Εάν ο ένατος υπερτερεί έξι βαθμούς του 10ου, δεν συμμετέχει σε αγώνες διαβάθμισης και αυτομάτως παραμένει στην α1. Για να συμμετάσχουν στους αγώνες διαβάθμισης ο 9ος, ο 10ος, ο 11ος και ο 12ος, πρέπει υποχρεωτικώς να υπάρχει μεταξύ τους, διαφορά μέχρι και πέντε βαθμών.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Συμμετέχουν 20 ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλους των δέκα. Σε κάθε όμιλο, οι τέσσερις πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου αγωνίζονται σε «μικρό» πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών ημερών, με ειδική βαθμολογία. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις, μετά τη διεξαγωγή των παραπάνω αγώνων, ανέρχονται στην α1.

Οι ομάδες, που θα καταλάβουν την 10η θέση, στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου κάθε ομίλου, υποβιβάζονται χωρίς καμμιά διαδικασία στην β΄κατηγορία.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ένας και μοναδικός όμιλος δεκατριών ομάδων στην β΄κατηγορία. Οι ομάδες, που θα καταλάβουν τις πρώτες τέσσερις θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου, ανέρχονται κατ΄ευθείαν στην α΄κατηγορία. Δεν υπάρχει διαδικασία αγώνων διαβάθμισης.

Περισσότερα

Αβεβαιότητα… από την μέση και κάτω!

Στις τέσσερις αγωνιστικές ημέρες, που απομένουν, έξι ομάδες είναι εκτεθειμένες στο θεωρητικό ενδεχόμενο να «μπλέξουν» στους αγώνες διαβάθμισης για την […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας