Κοινωνία

Πρωτοβουλία συντονισμού των κοινωνικών φορέων

Οι προοπτικές και οι δυνατότητες συντονισμού και δικτύωσης των φορέων παροχής κοινωνικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και ειδικά προς τις γυναίκες σε θέματα ισοτιμίας, βίας και διακρίσεων, συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε η πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής ισότητας Άννα Δημάκη την Τρίτη 6.10.15 στο Δήμο Κιλκίς.

Στην συνάντηση έγινε ένα πρώτο βήμα γνωριμίας των κοινωνικών φορέων που δρουν πολλές φορές αυτόνομα και αποσπασματικά και τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία νέων και ισχυρών δεσμών συνεργασίας τους. Επίσης, επιχειρήθηκε η χαρτογράφηση των παρεχόμενων από αυτούς υπηρεσιών με τους εκπροσώπους των φορέων να επισημαίνουν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν και τις ανάγκες που έχουν αλλά και να διατυπώνουν πολλές και σημαντικές προτάσεις ποιοτικής βελτίωσης και λειτουργικής αναδιοργάνωσης του συστήματος συνολικά.

Η κ. Δημάκη και τα μέλη της επιτροπής ανέφεραν ότι τόσο η συνάντηση αυτή όσο και άλλες που θα ακολουθήσουν αποτελούν την πρώτη φάση ενός συγκροτημένου σχεδίου ανάληψης συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από τη δημοτική επιτροπή ισότητας οι οποίες θα διαμορφώσουν ένα συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας των φορέων, με ουσιαστικό περιεχόμενο, καλύτερο συντονισμό ενεργειών, χωρίς επικαλύψεις αλλά με συνέργειες, με σκοπό την παροχή χρήσιμων, αποτελεσματικών και διαρκώς βελτιωμένων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Στην σύσκεψη συμμετέσχαν οι εκπρόσωποι των φορέων της διεύθυνσης δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, της διεύθυνσης κοινωνικής προστασίας, της κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης Κιλκίς (Κ.Δ.Ε.Κ.) του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς, του συμβουλευτικού σταθμού νέων της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς του δικηγορικού συλλόγου Κιλκίς, της αστυνομικής διεύθυνσης Κιλκίς και του συμβουλευτικού κέντρου γυναικών Θεσσαλονίκης.

Οι παραστάντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία της συνάντησης και δεσμεύτηκαν για ενεργή συμμετοχή στο δίκτυο παροχής υπηρεσιών αντιμετώπισης κοινωνικών ζητημάτων που αφορούν τους πολίτες του Δήμου Κιλκίς.

Περισσότερα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας