Πολιτική

Νέα κίνηση με επωνυμία «Πρωτοβουλία Ευθύνης και Συμμετοχής»

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7.12.13, στο συνεδριακό κέντρο κιλκίς, η πρώτη ανοικτή γενική συνέλευση της πρωτοβουλίας Πολιτών νομού Κιλκίς, με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας ίδρυσης και συγκρότησης νέου φορέα γιά την τοπική αυτοδιοίκηση.
Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε λίγα εικοσιτετράωρα μετά την εκ μέρους της Πρωτοβουλίας δημοσιοποίηση της διακήρυξης θέσεων και αρχών γιά τον υπό σύστασιν νέο φορέα, η οποία και απετέλεσε τον «άξονα» των τοποθετήσεων των προσελθόντων γύρω από όλα τα θέματα, που απασχολούν αυτοδιοίκηση και τοπική κοινωνία.
Κοινό παρονομαστή όλων των αναφορών και εισηγήσεων απετέλεσε η διαπίστωση, ότι το εγχείρημα πρέπει να προχωρήσει χωρίς την παραμικρή εξάρτηση από τα πρότυπα και «συνταγές» του παρελθόντος γιά την αυτοδιοίκηση, με στόχο την ενεργό συμμετοχή των πολιτών, στο πλαίσιο μιάς συμμετοχικής δημοκρατίας, και σκοπό την εμπέδωση της διαφάνειας σε όλες τις λειτουργίες των αυτοδιοικητικών οργάνων. Αυτό το τελευταίο λειτούργησε στην πράξη, καθώς όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν με ενεργό συμμετοχή-διαμόρφωση όλων των παρευρεθέντων.
Αποφασίσθηκε η, με βάση αυτά τα κριτήρια, διερεύνηση στο αμέσως προσεχές διάστημα των δυνατοτήτων στελέχωσης του νέου φορέα από πολίτες, που πληρούν τις τεθείεσες προϋποθέσεις γιά υποψηφιότητα δημοτικού συμβούλου, ενώ αντικείμενο μιάς νέας συνέλευσης περί τα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου θα αποτελέσει η επιλογή του προσώπου, που θα τεθεί επικεφαλής του νέου φορέα, πάντοτε μέσω «ανοικτών» δημοκρατικών διαδικασιών.
Σύμφωνη με το πνεύμα της διακήρυξης αυτού υπήρξε και η επιλογή της επωνυμίας του «Πρωτοβουλία Ευθύνης και Συμμετοχής» με διακριτικό τίτλο «Αλλά…ΖΩ». («Πρωτοβουλία Ευθύνης και Συμμετοχής-«Αλλά…ΖΩ»).
Γιά την προώθησς των προαναφερθεισών διαδικασιών συγκροτήθηκε συντονιστική επιτροπή, της οποίας μέλη είναι, κατ’ αλφαβητικήν σειράν, οι Μιχαήλ Βιδιαδάκης, Παναγιώτης Γαβριηλίδης, Αναστάσιος Κεσίδης, Αριστείδης Κοκκοβίδης, Νικόλαος Κουζίνης, Θεανώ Κουρουζίδου, Χαράλαμπος Μακρίδης, Ευριπίδης Μπάμπης, Χρήστος Μπίμπασης, Αριστείδης Παπαδόπουλος, Παρθενόπη Παπαδοπούλου, Αλεξία Παραστατίδου και Ιωάννα Ρούσσου.

Περισσότερα

Εκδήλωση της ΝΕ Κιλκίς ΠΑΣΟΚ με θέμα την αντιμετώπιση προβλημάτων στην Παθολογική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς

Από την νομαρχιακή επιτροπή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Μετά τα όσα δυσάρεστα και συνάμα τραγικά παρουσίασαν οι […]

Δείτε ακόμα