Πολιτική

Πρωτοβουλία ΕΛΜΕ για στήριξη οικονομικώς αδυνάμων μαθητών

Πρωτοβουλία στήριξης των οικονομικώς αδυνάμων μαθητών, όσον αφορά στην καλύτερη προετοιμασία τους για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με την διεξαγωγή προσθέτων υποστηρικτικών , υπό τύπον φροντιστηριακών μαθημάτων εντός των σχολικών μονάδων ανέλαβε η ΕΛΜΕ Κιλκίς. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Τα τελευταία χρόνια, η ελληνική κοινωνία βιώνει σε όλη την ένταση την οικονομική κρίση και τις πολιτικές της λιτότητας. Οι εκπαιδευτικοί έχουν δεχθεί αλλεπάλληλα πλήγματα και έχουν χάσει μεγάλο μέρος της οικονομικής δύναμης τους αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Ταυτοχρόνως, το εκπαιδευτικό σύστημα πιέζεται από την υποχρηματοδότηση και την κατάργηση όποιων υποστηρικτικών δομών διέθετε. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, οι μαθητές μας, ξεκινώντας από διαφορετική αφετηρία ο καθένας και έχοντας ν’ αντιμετωπίσουν ένα ανταγωνιστικό σύστημα, προσβλέπουν πολλές φορές στην επι πλέον βοήθειά μας.

Η ΕΛΜΕ νομού ΚΙΛΚΙΣ θέλοντας να βοηθήσει τους οικονομικώς αδύνατους μαθητές της έλαβε
ομόφωνη απόφαση να αναλάβει δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Δεν επιθυμούμε βεβαίως να υποκαταστήσουμε το υπουργείο παιδείας στις υποχρεώσεις του. Αντίθετα, διεκδικούμε ένα καλύτερο σχολείο με όλες μας τις δυνάμεις και παράλληλα θέλουμε να δώσουμε το καλύτερο μάθημα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς στα παιδιά μας.

Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια των συναδέλφων μέσα στην τάξη, τον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο που διαθέτουν καθώς και τις μετακινήσεις στον τόπο κατοικίας τους,
Καλούμε όσους έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν στις σχολικές μονάδες πρόσθετα μαθήματα, με βάση τις ιδιαιτερότητες του κάθε χώρου, κυρίως για τους μαθητές της γ’ λυκείου.
Παρακαλούμε τους διευθυντές και τις διευθύντριες να ανακοινώσουν την απόφασή μας αυτή στους συναδέλφους.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]