Αθλητισμός

Πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη παίδων στην σφυροβολία (73,22μ.) ο Απόστολος Τζαμτζής

Ο Απόστολος Τζαμτζής υπήρξε η μεγάλη μορφή της κατηγορίας παίδων (Κ18) στην πρώτη ημέρα της διημερίδας ή φεστιβάλ ρίψεων του Ηρακλείου Κρήτης, Σάββατο 24.2.24.

Ο αθλητής του ΓΣ Μανδρών, ένα από τα… «ων ουκ έστιν αριθμός» δημιουργήματα του Γιάννη Χρίστογλου, έλαβε μέρος τόσο στην δισκοβολία όσο και στην σφυροβολία, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση και «συντρίβοντας» τις ατομικές επιδόσεις και στα δύο αγωνίσματα.

Πρώτα γίνεται αναφορά στην σφυροβολία (σφύρα 5 κιλών), καθώς τα 73,22 μέτρα, που ο Κιλκισιώτης πρωταθλητής σημείωσε στην πρώτη προσπάθειά του, αποτελούν την μέχρι στιγμής καλύτερη επίδοση στον κόσμο, στην κατηγορία παίδων!

Οι υπόλοιπες προσπάθειες του Τζαμτζή ήταν 71,26μ., άκυρη, άκυρη, 71,65μ. και 72,81μ., με τις τρεις έγκυρες να είναι και αυτές καλύτερες από την προηγούμενη ατομική επίδοσή του, που ήταν 70,97μ. από πέρυσι.

Και στην δισκοβολία

Στην διοργάνωση του Ηρακλείου προηγήθηκε η συμμετοχή του Απόστολου Τζαμτζή στο αγώνισμα της δισκοβολίας (δίσκος 1,5 κιλού) στο οποίο πρώτευσε, επίσης με νέα ατομική επίδοση 53,20μ., ενώ συγχρόνως υπερέβη το όριο συμμετοχής στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η προηγούμενη ατομική επίδοσή του ήταν 50,53μ., και αυτή από πέρυσι.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]

Ο δήμος Κιλκίς σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες περιοχής Ηρώου

Νέα “επεισόδια” προστίθενται στο “σήριαλ” της αυθαίρετης διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες στην περιοχή του λόφου του Ηρώου, […]