Αθλητισμός

Πρώτος πανελληνιονίκης παίδων σφυροβολίας ο Αλέξης Προδανάς με 76,22

Έναν ακόμη τίτλο και μιάν ακόμη διάκριση προσέθεσε στο ενεργητικό του ο Αλέξης Προδανάς.
Ο ταλαντούχος, φερέλπις και ήδη καταξιωμένος ρίπτης του ΓΣ Μανδρών ανεδείχθη πρωταθλητής Ελλάδας παίδων στην σφυροβολία με νέα ατομική επίδοση 76,22μ., ενώ κατέλαβε την δεύτερη θέση στην δισκοβολία με 52,18μ., «κλείνοντας» με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο τις συμμετοχές του στα πανελλήνια πρωταθλήματα των μικρών ηλικιακών κατηγοριών, καθώς από την νέα περίοδο θα αγωνίζεται στην κατηγορία εφήβων.

ΠΡΟΔΑΝΑΣ ΑΛΕΞΗΣΟι αγώνες του φετινού πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων διεξήχθησαν το σαββατοκύριακο 12 και 13.7.14, στο στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας, όπου μπορεί να πει κανείς ότι ο Προδανάς «έλαμψε» σαν… «Αυγερινός».
Στο αγώνισμα της σφυροβολίας κατέλαβαν βαθμολογούμενες θέσεις άλλα δύο στελέχη του ΓΣ Μανδρών, και συγκεκριμένα την έβδομη ο Μανόλης Καμτσικλής με 56,65μ. και την δέκατη ο Γιώργος Κορακίδης με 54,98μ.
Ένας ακόμη συναθλητής τους, ο Νίκος Μανωλίδης, διακρίθηκε στην δισκοβολία, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση με 46,61μ.
Χάρη σ’ αυτές τις επιτυχίες ο ΓΣ Μανδρών συγκέντρωσε σαράντα βαθμούς και κατέκτησε γιά άλλη μία φορά θέση στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης ενός πανελληνίου πρωταθλήματος ηλικιακής κατηγορίας.
Όσον αφορά στο αντίστοιχο των κορασίδων, οι αγώνες του οποίου διεξήχθησαν το ίδιο διήμερο στο ίδιο στάδιο, ο ΓΣ Μανδρών συμμετέσχε με την 14χρονη Ελένη Ζώτου, που κατετάγη 17η στην σφυροβολία με 40,98μ., πολύ κοντά στην βαθμολογούμενη 16η θέση, και 23η στην δισκοβολία με 27,68μ., ένας απολογισμός ιδιαιτέρως ελπιδοφόρος, αν αναλογισθεί κανείς, ότι αγωνίσθηκε στην κατηγορία κορασίδων αν και φέτος είναι η πρώτη χρονιά της σ’ αυτήν των παγκορασίδων α’, στην οποία θα ανήκει και του χρόνου!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα