Πολιτική

«Την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν, ότι «δεν πάει άλλο»»

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της «μνημονιακής» πολιτικής διοργανώνει το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Κιλκίς με την ευκαιρία της εορτής της εργατικής Πρωτομαγιάς.
Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1.5.15, στις εγκαταστάσεις του ΕΚΚ (Βυζαντίου 3, Κιλκίς), με ώρα έναρξης 10.30 το πρωί.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Αυτήν την ιστορική ημέρα της 1η του Μάη οι Ελληνες εργαζόμενοι, ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους σ’ όλο τον κόσμο, που παλεύουν ενάντια στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις, στην ξενοφοβία, στον ρατσισμό. Το μέγεθος της επίθεσης που έχουμε δεχτεί στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα επιβάλλει σε όλους τους εργαζόμενους να ενώσουμε τις δυνάμεις, σε ένα προσκλητήριο ενότητας και αγώνα στην «μάχη» γιά έναν κόσμο δικαιότερο, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση. Γιά ένα κόσμο ισότητας, ευημερίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης, τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστικές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάσθηκαν διαχρονικά γιά τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίσθηκαν με την ίδια την ζωή τους την δημοκρατία, την δικαιοσύνη, την ισότητα, την ελευθερία και την ειρήνη.
Η ανεργία φουντώνει, και αυτοί που εργάζονται ουσιαστικώς είναι άνεργοι, διότι πληρώνονται με μεγάλη καθυστέρηση και μικρότεροι αμοιβή. Σήμερα, δυστυχώς, αντί γιά βήματα σταθερότητας προς ανάκαμψη της οικονομίας μας βιώνουμε το φάσμα της χρεωκοπίας από λανθασμένες πολιτικές των κυβερνήσεων και εκβιαστικά διλήμματα των σκληρών διαπραγματευτών-δανεστών, που θέλουν την πλήρη υποταγή μας και την εξαθλίωσή μας. Γιά όλα αυτά συνάδελφοι, και με την παραδοχή ότι ο αγώνας συνεχίζεται σας καλούμε την Παρασκευή 1η Μαϊου 2015, στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς γιά να τους στείλουμε το μήνυμα ότι «δεν πάει άλλο»».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα