Κοινωνία

Πρωτοβουλία αγάπης από το 9ο δημοτικό Κιλκίς

«Δώρε τα μαλλιά σου, δώρισε αγάπη» είναι ο τίτλος κοινωνικής εκδήλωσης, την οποία διοργανώνει το 9ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς σε σύμπραξη με τον σύλλογο καρκινοπαθών νομού Κιλκίς «Ο Αγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος», και στο πλαίσιο του γενικότερου προγράμματος «Αλληλεγγύη-Φιλία-Προσφορά» που εφαρμόζει φέτος το εν λόγω σχολείο.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

«….Στόχο μας, η ευαισθητοποίηση των μαθητών και των γονέων για την δωρεά μαλλιών και στη συνέχεια ή δημιουργία περουκών για παιδιά που τις έχουν ανάγκη (παιδιά πάσχοντα από καρκίνο, αλωπεκία κ.ά.).

Χρειαζόμαστε και εσάς δίπλα μας αρωγούς στην προσπάθεια μας. Γι’ αυτόν τον λόγο ψάχνουμε εθελοντές μαθητές που θα ενστερνιστούν το δικό μας όνειρο και όλοι μαζί θα καταφέρουμε να χαρίσουμε χαμόγελα σε παιδιά που το έχουν πραγματικά ανάγκη, από όλα τα σχολεία του Κιλκίς!

Στις 9 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη στην αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου, θα περιμένει τους μαθητές συνεργαζόμενος κομμωτής, μέλος του σωματίου «Donatehair», όπου θα κόβει δωρεάν τα μαλλιά των παιδιών (και γονέων)! Τα μαλλιά θα πρέπει να τηρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις όπως έχουν οριστεί από την εταιρεία που έχει αναλάβει να δημιουργεί τις περούκες για τα παιδιά με καρκίνο!

Αποδεκτά είναι τα μαλλιά:

-Είκοσι εκατοστά και άνω, δεν υπάρχει μέγιστο επιτρεπτό όριο.
·Μόνο στο φυσικό τους χρώμα, σε υγιή κατάσταση.
·και με λευκές τρίχες.
·Που έχουν κρατηθεί για χρόνια κομμένα αρκεί να τηρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις. Επιπρόσθετα να έχουν διατηρηθεί σε χώρο χωρίς υγρασία.
·Φυλαριστά, αρκεί το μεγαλύτερο μέρος τους να είναι είκοσι εκατοστά και άνω.

Λούζετε και χτενίζετε καλά τα μαλλιά. από το προηγούμενο βράδυ!

Μπορείτε να δωρίσετε τα μαλλιά σας ανεξάρτητα με την ηλικία σας και το φύλο σας.

Δώσε τα μαλλιά σου γιά παιδιά με καρκίνο και αλωπεκία.

Όπου υπάρχει αγάπη υπάρχει τρόπος!».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα