Γενικά

Το πρώτο πανελλήνιο συνέδριο γεωργίας διοργανώνει η «Gaia Επιχειρείν»

Η διαμόρφωση ενός ανταγωνιστικού και βιώσιμου συστήματος γεωργίας και διατροφικών προϊόντων είναι το θέμα του πρώτου πανελλήνιου sυνεδρίου που διοργανώνει η  «Gaia επιχειρείν». Το συνέδριο αποσκοπεί στην ενεργοποίηση του συνόλου των εμπλεκομένων φορέων στη εγχώρια αγροτική οικονομία και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που μπορούν να συμβάλουν καταλυτικά στην επανεκκίνηση και την ανάπτυξη ενός εξωστρεφούς διατροφικού τομέα. Το διήμερο συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Νοεμβρίου στο κέντρο βιώσιμης επιχειρηματικότητας “Εξέλιξη” που εδρεύει στο Καστρί Αθηνών. Στο χώρο του συνεδρίου θα φιλοξενηθεί έκθεση αγροτικών προϊόντων από καινοτόμες επιχειρήσεις παραγωγής και μεταποίησής τους.

Στο σχετικό ενημερωτικο δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

«….Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα καλύψει θέματα όπως η αντιμετώπιση των προκλήσεων και των απαιτήσεων της αγροτικής ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι κατευθύνσεις στρατηγικής και οι προτεραιότητες πολιτικής για την ανάπτυξη του εγχώριου αγροδιατροφικού τομέα, οι ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις στον τομέα της ζήτησης τροφίμων. Επίσης θα παρουσιαστεί η ευρωπαϊκή εμπειρία στην εφαρμογή συστημάτων παροχής γεωργικών συμβουλών. με αναφορά σε προτάσεις αξιοποίησής της σε εθνικό επίπεδο, αλλά και η αναφορά σε αναγκαίες δράσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας, σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης του αγρο-διατροφικού τομέα. Με στόχο την γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στην έρευνα και στην παραγωγική και εξαγωγική διαδικασία, το απόγευμα της πρώτης ημέρας θα παρουσιαστεί η συμβολή του τεχνολογικού διαύλου της «Gaia επιχειρείν».  στη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την αγροτική επιχειρηματικότητα. Επιπροσθέτως θα προβληθούν επιλεγμένες βέλτιστες πρακτικές και καινοτόμες ερευνητικές και τεχνολογικές δράσεις στον τομέα του μάρκετιν, της εξωστρέφειας και στην βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας.

Την δεύτερη ημέρα του συνεδρίου θα γίνει ειδική αναφορά στη συμβολή των ευρωπαϊκών συμπράξεων καινοτομίας και των επιχειρησιακών τους ομάδων στη βιωσιμότητα του αγρο-διατροφικού τομέα. Στην ίδια ενότητα, θα γίνει μνεία στη σπουδαιότητα των «οργανώσεων παραγωγών» κυρίως ως προς την ενίσχυση της θέσης των μελών τους στην εφοδιαστική «αλυσίδα», αλλά και στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις που θέτει η «Βιομηχανία τροφίμων» για την αξιοποίηση της εγχώριας προσφοράς στο πλαίσιο του νέου προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020. Η αξιοποίηση της συμβολαιακής γεωργίας πρόκειται, επίσης, να αποτελέσει ιδιαίτερης βαρύτητας αναφορά. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα λάβουν χώρα ειδικές θεματικές συναντήσεις με επιλογή συμμετοχής των συνέδρων, ανάλογα με το αντικείμενό τους, για  συζήτηση ως προς την σύνθεση των ευρωπαϊκών συμπράξεων καινοτομίας και επιχειρησιακών ομάδων, την στρατηγική και τις προτεραιότητες των οργανώσεων παραγωγών και την δημιουργία συμβουλευτικών δομών υποστήριξης των παραγωγών.

Για περισσότερες πληροφορίες ισχύει το τηλέφωνο 2130187300, το email στο [email protected]  και η ιστοσελίδα του συνεδρίου http//:congress.c-gaia.gr.

Εξ άλλου η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι [email protected]

 

 

 

 

Περισσότερα

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται, την Τετάρτη 28.2.24, οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, αντιτιθέμενοι […]

Συνάντηση δημάρχου Κιλκίς με την πρόεδρο και τα στελέχη του ‘’Νηρέα’’ για τα Κέντρα Πρόληψης

Επίσκεψη στον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη πραγματοποίησαν χθες η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων