Αθλητισμός

Πρώτο άλμα του Κιλκισιακού στην γ’ εθνική κατηγορία

Το πρώτο «άλμα» ανόδου στην γ’ εθνική κατηγορία έκανε ο Κιλκισιακός.
Ο πρωταθλητής ΕΠΣ Κιλκίς επικράτησε του πρωταθλητή ΕΠΣ Ημαθίας ΑΣ Ειρηνουπόλεως με 2-1, αποκτώντας σημαντικό ψυχολογικό πλεονέκτημα εν όψει των υπολοίπων πέντε αναμετρήσεων.
Ωστόσο, το άγχος της πρώτης αγωνιστικής ημέρας των κατατακτηρίων αγώνων, το οποίο ήταν στο τελευταίο εικοσάλεπτο έντονο και στις δύο ομάδες, λίγο έλειψε να αποδειχθεί επιζημιο γιά την κιλκισιώτικη, καθώς δεν της επέτρεψε να έχει σταθερή απόδοση και αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια.
Έτσι, όλα έδειχναν, ότι ο αγώνας «πήγαινε» γιά ισοπαλία.
Όμως, στο 92’ «μίλησε» ο… «παλιός» Σάββας Παντελιάδης, που δεν είναι απλώς… «αλλιώς», αλλά ένα «πολυεργαλείο» γιά τον Κιλκισιακό, ως παίκτης δημιουργικός και «εκτελεστής» μαζί, προπονητής, καθοδηγητής και εμψυχωτής.
Ήταν αυτός, που στο συγκεκριμένο λεπτό «διάβασε» σωστά την φάση, την οποία δημιούργησε η προσπάθεια και σέντρα του Τακαβάκη, και με «καρφωτή» κεφαλιά από κοντά «έγραψε» το τελικό 2-1, προσφέροντας το πολύτιμο «τρίποντο» στον Κιλκισιακό και «απογειώνοντας» το φρόνημά του.
Στο αποτέλεσμα είχε προηγηθεί ο Κιλκισιακός στο 40’ με «πλασέ» του Παρπουτσή, σε επιβράβευση της εμφάνισης της ομάδας του Κιλκίς κατά το πρώτο ημιχρόνιο, κατά το οποίο διατήρησε σχεδόν απόλυτη εδαφική υπεροχή, «έκλεισε» την φιλοξενούμενη στο μισό γήπεδο, προς την περιοχή της, και έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τους Παντελιάδη (21’) και Παρπουτσή (28’), ενώ ισάριθμες φορές συνάντησε την άρνηση του τερματοφύλακα του ΑΣ Ειρηνουπόλεως Σεϊτανίδη, που απεσόβησε θεωρητικώς βέβαια τέρματα σε προσπάθειες των Μάναλη (14’) και Θ.Παπαδόπουλου (28’).
Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν με το ορμητικό ξεκίνημά τους στην επανάληψη, το οποίο, μετά το σουτ-φάουλ του Λαμπριανίδη στην οριζόντια δοκό (50’) τελεσφόρησε με το τέρμα της ισοφάρισης από τον Πέτγαβλη (54’).
Μετά το «μούδιασμα» κατά το εν λόγω διάστημα, ο Κιλκισιακός αντέδρασε και ισορρόπησε τον αγώνα, ο οποίος στην συνέχεια κύλησε με εναλλασσόμενη «φλύαρη» εδαφική υπεροχή, χωρίς να απειλούνται ιδιαιτέρως οι εστίες των δύο ομάδων, καθώς, όπως αναφέρθηκε, βασικός ρυθμιστής του παιχνιδιού παρέμεινε το άγχος.
Σε όλο αυτό το διάστημα, έως την λήξη, δημιουργήθηκαν δύο όλες και όλες φάσεις.
Η πρώτη ήταν γιά τον ΑΣ Ειρηνούπολης στο 75’, όταν ο Καλόνικος πρόλαβε την τελευταία στιγμή και απομάκρυνε την μπάλλα προ του καραδοκούντος σε πλεονεκτική θέση Εξάρχου, ενώ η δεύτερη υπήρξε αυτή του 92’ που έκρινε και τον αγώνα υπέρ της ομάδος του Κιλκίς.
Από αυτό το ξεκίνημα της δοκιμασίας των κατατακτηρίων αγώνων ο Κιλκισιακός κρατεί την ουσία, δηλαδή την νίκη, που ήταν και το πρώτο «λιθαράκι» της «θεμελίωσης» της ανόδου στην γ’ εθνική κατηγορία.
Όσον αφορά στην «εικόνα» του, επιβάλλεται να παρουσιάζει κατά το μεγαλύτερο μέρος, αν όχι καθ’ όλη την διάρκεια, του κάθε επόμενου αγώνα αυτήν του πρώτου ημιχρονίου της συνάντησης με τον ΑΣ Ειρηνούπολης.
Είναι η απαραίτητη προϋπόθεση, γιά να μπορέσει να κάνει την υπέρβαση, που απαιτείται, ώστε να εξουδετερώσει την θεωρητική υπερτέρηση των συνδιεκδικητών της ανόδου σε έμπειρο στελεχιακό δυναμικό.
Πάντως, το αποφασιστικό πρώτο «βήμα» ασφαλώς και δημιουργεί μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και περισσότερο αισιόδοξη διάθεση εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Η σύνθεση:

Πεχλιβανίδης, Καλόνικος, Κομπαλία, Χότζα, Ματεντζίδης, Σ.Παπαδόπουλος, Μπελίτσας (93’ Λ.Κωνσταντινίδης), Λογγινίδης, Μάναλης (76’ Τακαβάκης), Παντελιάδης, Παρπουτσής (65’ Σ.Παπαδόπουλος).

• Στην άλλη αναμέτρηση:
ΠΟ Ν.Μουδανίων-Απόλλων Κρύας Βρύσης 0-2

• Οι επόμενοι αγώνες:

-Τετάρτη 13.5.15, 17.00, Απόλλων Κρύας Βρύσης-Κιλκισιακός.
-Κυριακή 17.5.15, 17.00, ΠΟ Ν.Μουδανίων-Κιλκισιακός.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα