Κοινωνία

Η εκδήλωση παλαιμάχων οδηγών αγώνων αυτοκινήτου Κιλκίς

Κάποια όμορφα, είναι για να γίνουν παρά τις όποιες αντιξοότητες. Έτσι η πρώτη πανελλήνια εκδήλωση παλαιμάχων οδηγών αγώνων αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22.11.14 με απόλυτη επιτυχία, δεδομένων των συνθηκών.

Δύο ήταν τα σκέλη που συνέθεταν αυτήν την προσπάθεια του αυτοκινητιστικού ομίλου Θεσσαλονίκης (Α.Ο.Θ). Από την μια η διοργάνωση ενός μικρού – αγώνα σε μια χωμάτινη ειδική διαδρομή κοντά στην πόλη, κάτι που είχε να συμβεί δεκαετίες και από την άλλη η συνεύρεση των παλαίμαχων υποστηρικτών του ομίλου σε ένα χώρο για να θυμηθούν και να τιμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι .

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΟΔΗΓΟΙΣτο αγωνιστικό σκέλος, οι συμμετοχές ήταν μόλις ένδεκα, με τον 84χρονο θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού Γιώργο Ραπτόπουλο στο τιμόνι ενός λευκού Φολξβάγκεν Γκολφ III Gti και τον Βασίλη Τσιτσογιαννόπουλο στο δεξί «μπάκετ» να ξεχωρίζουν.

Πίσω τους οι Γιώργος Σωτηριάδης – Γιάννης Λυκάκης με το επίσης λευκό Σουμπαρού Sti το …διασκέδασαν εξ ίσου όσο και οι Κωνσταντίνος Δαμίγος – Γιάννης Κέπετζης με την πανέμορφη και εύηχη Οπελ Μάντα 400.
Πανέμορφο κόσμημα και τo Σκόντα 130 RS, το οποίο «πρόσεξαν» όπως αρμόζει και τερμάτισαν οι Χρήστος Νιζάμης – Πέτρος Νιζάμης.
Άτυχοι του αγωνιστικού σκέλους οι Απόστολος Χατζηχρήστου – Δημοσθένης Μπαλτουμάς με το καλοδιατηρημένο Ρενώ 11 Τούρμπο που όμως «έμεινε» από ακραξόνιο στην αρχή της ειδικής διαδρομής.

Οι Αντώνης Γκάνος – Πέτρος Κώνστας τερμάτισαν το Πεζώ 106 στην τρίτη θέση με δεύτερο το Νισσαν Μίκρα και πλήρωμα τους Αρμα-Αρμάκι με και πρώτο το Τογιότα Γιάρις των Ρατσόνεν – Νίκο Βελέζη.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΟΔΗΓΟΙΜικρή αλλά άκρως διασκεδαστική ήταν η ειδική διαδρομή και για τους Αντώνη Μπαξεβανάκη – Μιχαήλ Ρετζούλη που πίεσαν το αδύναμο Σουζούκι Ινις δίνοντας θέαμα στους θεατές όπως και οι Σπύρος Αλεξανδρίδης – Νίκος Τσακίρης οι οποίοι πρόσφεραν άφθονη πλαγιολίσθηση με την Τογιότα Τσέλικα GT.

Τέλος οι Σωτήρης Βάτσος – Ιωάννης Ασλανίδης αν και με εμφανή προβλήματα στο Πεζώ 205 τερμάτισαν με πλατύ χαμόγελο, καθώς, όπως παραδέχθηκαν το ζητούμενο για όλους δεν ήταν ούτε οι χρόνοι ούτε καν ο τερματισμός, αλλά η συμμετοχή και μόνο.

Το δεύτερο και πιο σημαντικό μέρος αυτής της προσπάθειας ήταν η συνεύρεση – βράβευση όλων στο εξοχικό κέντρο «Τα Πλατανάκια» στον Κισό Πανοράματος.
Η συμμετοχή σε αυτό το «σκέλος» υπήρξε…. καθολική. Με τα τραπέζια γεμάτα από παλαίμαχους που είχαν να ηδωθούν χρόνια και νεότερους που θαύμαζαν τους θρύλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η συγκίνηση και η συναισθηματική φόρτιση ξεχείλιζαν.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο ….«υπεύθυνος» για όλα τα όμορφα που συνέβησαν , Γιάννης Ψηφίδης προεδρεύων της επιτροπής παλαιμάχων Α.Ο.Θ. Μίλησε ξεκάθαρα για την δυσμενή θέση στην οποία βρίσκεται ο Α.Ο.Θ. και για την ανάγκη συστράτευσης νέων και παλιών μελών, αλλά και Μ.Ο.Β.Ε., ΛΕ.Κ.Α.Μ. και Α.Ο.Θ.
Αμέσως μετά ο λόγος δόθηκε στον πρώην πρόεδρο του ομίλου κ. Δημήτρη Κουμποτή ο οποίος χαιρέτησε τους παρευρεθέντες και προσκάλεσε όλους να έρθουν κοντά στον όμιλο και να τον βοηθήσουν ο καθένας όσο και από όποιο μετερίζι μπορεί.

Ο Χρήστος Αραμπατζής, εκπροσωπώντας τον 80+ ετών Μ.Ο.Β.Ε., συνομολόγησε την ανάγκη να συμπορευτούν οι φορείς του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Θεσσαλονίκη αναφέροντας μάλιστα κάποιους ιδιόκτητους χώρους του Μ.Ο.Β.Ε. οι οποίοι θα μπορούσαν να στεγάσουν αυτήν την προσπάθεια.

Από τον αντιδήμαρχο του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη Γιώργο Κεδίκογλου, παλιό αγωνιζόμενο και ένθερμο υποστηρικτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού δόθηκε η υπόσχεση ενώπιον όλων, ότι η συμπαράσταση του δήμου στις προσπάθειες του Α.Ο.Θ. να κρατηθεί ζωντανός και σε ψηλό επίπεδο ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να είναι συνεχής και αμέριστη . Μια υπόσχεση που έχει βάσεις καθώς η βοήθεια του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και των υπηρεσιών του στην 1η πανελλήνια εκδήλωση παλαιμάχων οδηγών αγώνων αυτοκινήτου ήταν πέρα από κάθε αμφιβολία πολύτιμες αλλά και καθοριστικές.
Το κλίμα άρχισε να αποκτά ακόμα πιο μεγάλη συναισθηματική φόρτιση όταν το μικρόφωνο πήρε ο Γιάννη Ραπτόπουλος από την «Εξπρές Σέρβις», τον πλέον πολύχρονο υποστηρικτή του ομίλου, ο οποίος τόνισε πως η εταιρία θα συνεχίσει να είναι δίπλα στον Α.Ο.Θ. αν και δεν μπορεί να το πράξει αυτό όπως παλιά και όπως θα το ήθελε ο ίδιος.

Με παρατεταμένο χειροκρότημα από το σύνολο των παρευρεθέντων, ο παλαίμαχος Γιώργος Ραπτόπουλος συγκίνησε βαθύτατα με την ομιλία του και κατάφερε να κάνει να βουρκώσουν τα μάτια πολλών όταν με πικρία είπε ότι παρά τις επιτυχίες που είχε όλες αυτές τις δεκαετίες η ελληνική Πολιτεία ποτέ δεν αναγνώρισε επίσημα την προσφορά του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού Δημήτρης Μιχαλεκάκης και ο διευθύνων της επιτροπής αγώνων αυτοκινήτου κ. Παπασταθόπουλος. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αφού βράβευσε τους πρώτους της γενικής κατάταξης, είπε ότι η ΟΜΑΕ περιμένει πολλά από την Βόρειο Ελλάδα και ότι θα βοηθήσει όσο μπορεί, όπως έπραξε εξ άλλου σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό για την πραγματοποίηση της 1η πανελλήνιας εκδήλωσης παλαιμάχων οδηγών αγώνων αυτοκινήτου. Η εκδήλωση τελείωσε αργά το απόγευμα αφού ολοκληρώθηκε η βράβευση όλων των πληρωμάτων με αναμνηστικά έπαθλα.

Περισσότερα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας