Πολιτισμός

Η πρώτη διαδικτυακή βιβλιοθήκη της Ευρώπης στο 3ο γυμνάσιο Κιλκίς

Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς συντονίζει και συμμετέχει σε πρόγραμμα ERASMUS+ με τίτλο «The love of reading», που έχει τιετή διάρκεια (2019-2022) την πρώτη διαδικτυακή βιβλιοθήκη στην Ευρώπη e-Library.

Στα πλαίσια λοιπόν του παραπάνω προγράμματος πραγματοποιήθηκε στις 1 και 2.12.20 η 2η διακρατική συνάντηση των κρατών-εταίρων (Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρος, Ισπανία, Ρουμανία, Τσεχία), η οποία έγινε διαδικτυακά (λόγω περιορισμών COVID-19) και ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Στη συνάντηση σχεδιάστηκε η πορεία/το μέλλον του προγράμματος στις συνθήκες COVID-19 και παρουσιάστηκε η δημιουργία της 1ης διαδικτυακής βιβλιοθήκης στην Ευρώπη, δραστηριότητα που αποτελεί και τον πυρήνα του προγράμματος.

Η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη θα εμπλουτιστεί σταδιακά με χιλιάδες τίτλους ηλεκτρονικών βιβλίων(e-books) στα αγγλικά, στα οποία θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση όλοι οι Ευρωπαίοι μαθητές.

Όλο το παραπάνω εγχείρημα βασίστηκε σε ιδέα – πρόταση του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς του Γιάννη Λιναρδάκη και του Φώτη Παπαθαναήλ, που μάλιστα είναι και ο συντονιστής του συγκεκριμένου προγράμματος ERASMUS+.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα