Πολιτική

«Ο πρωθυπουργός οφείλει να απαλλάξει την δημόσια ζωή από σοβαρές τριβές επιζήμιες γιά τον λαό μας»

Με αφορμή τον θόρυβο που προκλήθηκε από τις απόψεις του υπουργού παιδείας Νίκου Φίλη γιά την γενοκτονία εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου, το επιμελητήριο Κιλκίς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
««Η κρίσιμη κατάσταση της χώρας σε όλους τους τομείς δεν επιτρέπει την πολυτέλεια εσωτερικών κλυδωνισμών από εσωτερικές αιτίες. Μας αρκεί η αδυναμία του πολιτικού προσωπικού της κεντρικής πολιτικής σκηνής, να βρει κοινούς τρόπους και στόχους στα καίρια ζητήματα πραγματικής επιβίωσης.

Για τους λόγους αυτούς δημιουργεί αλγεινή εντύπωση η εμμονή του υπουργού παιδείας σε μιάν άποψη, που προκαλεί αναστάτωση στο δημόσιο βίο. Μια εμμονή, που ξεφεύγει από το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στην διαφορετική άποψη. Μια εμμονή που, εν τέλει, δημιουργεί υποψίες συστηματικής προσπάθειας αποπροσανατολισμού πολιτών και πολιτικών από τα εκκρεμή ζητήματα, που η αβελτηρία στην αντιμετώπιση τους απειλεί την ίδια την υπόσταση της χώρας.

Η άποψη του υπουργού παιδείας Νίκου Φίλη έρχεται σε αντίθεση τόσο με τα ψηφισθέντα από τον ΟΗΕ εδώ και δεκαετίες περί του ορισμού της Γενοκτονίας, όσο και με την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων του 1994.Έρχεται επίσης σε ευθεία αμφισβήτηση και αντίθετη με τα όσα περιλαμβάνονται στα βιβλία Ιστορίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το ζήτημα των επιμάχων γραπτών και προφορικών απόψεων του κ. Φίλη, μόνο επιστημονικό δεν είναι. Άπτονται και είναι αποκλειστικής πολιτικής ευθύνης του πολιτικού προϊσταμένου του υπουργού παιδείας. Τις σχετικές του ευθύνες ,θα πρέπει να αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός απαλλάσσοντας την δημόσια ζωή και κοινωνία από εστίες σοβαρών τριβών, εξαιρετικά επιζήμιων για το λαό και το έθνος. Προς την κατεύθυνση αυτή ασφαλώς θα βοηθούσε η κατάθεση πρότασης μομφής προς το πρόσωπό του. Για να αναλάβει έκαστος τις ευθύνες του. Ξεκάθαρα και χωρίς αμφισημίες».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]