Αθλητισμός

Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην δισκοβολία η παγκορασίδα του Αίαντος Βασιλική Σαμολαδά

Στον Αίαντα Κιλκίς ο κλασικός αθλητισμός “πατεί” πάνω σε γερές βάσεις.

Το μήνυμα αυτό “εξέπεμψαν” οι μονάδες του, που έλαβαν μέρος στα πανελλήνια πρωταθλήματα παμπαίδων α΄και παγκορασίδων α΄ ή Κ16, οι αγώνες των οποίων διεξήχθησαν την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2.7.22, στο δημοτικό στάδιο Ελευθερουπόλεως Καβάλας.

Την πρώτη ημέρα “έλαμψε το αστεράκι” της Βασιλικής Σαμολαδά, που με καλύτερη βολή στα 31,40 μέτρα ανεδείχθη πρωταθλήτρια Ελλάδος στην δισκοβολία (δίσκος 1 κιλού), ενώ κατέλαβε και την πέμπτη θέση στην σφαιροβολία (σφαίρα 3 κιλών) με 9,20 μέτρα.

Στο ίδιο αγώνισμα τέταρτη κατετάγη η Ελένη Βαφείδου με νέα ατομική επίδοση 10,11 μέτρων.

Η εν λόγω αθλήτρια υπήρξε εκ των πρωταγωνιστριών της δεύτερης ημέρας, καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό (ακόντιο 500 γραμμαρίων) με νέα ατομική επίδοση 31,51μέτρων, με την Ελισάβετ Θεοδωρίδου να καταλαμβάνει σ’ αυτό το αγώνισμα την τέταρτη θέση, βελτιώνοντας και αυτή την ατομική επίδοσή της με 29,68 μέτρα.

Την πολύ καλή παρουσία του Αίαντος στην εν λόγω διοργάνωση ολοκλήρωσε ο Χρήστος Σκαρλάτος, που, καταρρίπτοντας την ατομική επίδοσή του με 9.98, κατέλαβε την πέμπτη θέση στον δρόμο 80 μέτρων.

Επόμενος “σταθμός” του συλλόγου του Κιλκίς το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων ή Κ20 (σαββατοκύριακο 9 και 10.7.22, δημοτικό στάδιο Σερρών),με την συμμετοχή των αδελφών Δημήτρη και Βαγγέλη Παυλίδη στην δισκοβολία.

 

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα