Αθλητισμός

Πρωταθλητής Ελλάδος παμπαίδων α΄σε δύο… αγωνίσματα ο Απ. Τζαμτζής του ΓΣ Μανδρών

Το “αστεράκι” του Απόστολου Τζαμτζή “εξέπεμψε φως… αστεριού” στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλασικού αθλητισμού παμπαίδων α΄ (Κ16), την Παρασκευή 1.7.22, στο δημοτικό στάδιο Ελευθερουπόλεως Καβάλας.

Ο ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος ρίπτης του ΓΣ Μανδρών έγινε ένας ακόμη “κρίκος” της μακράς “αλυσίδας” αθλητών, που προώθησε και ανέδειξε ο προπονητής Γιάννης Χρίστογλου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο τόσο στην σφυροβολία όσο και στην δισκοβολία.

Μάλιστα, στην σφυροβολία σημείωσε νέα ατομική επίδοση 75 μέτρων, που είναι η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών στην κατηγορία (σφύρα 4 κιλών).

Στην δισκοβολία (δίσκος 1 κιλού) πρώτευσε με 58,18 μ.

Και αυτό το πρωτάθλημα είχε έντονο “άρωμα” ΓΣ Μανδρών, καθώς:

-Κατέκτησε και τα άλλα δύο μετάλλια στην σφυροβολία, το ασημένιο με τον Δημήτρη Σιούφη, με καλύτερη βολή στα 46,95 μ., και το χάλκινο με τον πρωτοεμφανιζόμενο 13χρονο Νίκο Κουντουρά, που σημείωσε νέα ατομική επίδοση 30,18 μ., από τις υψηλότερες όλης της χώρας στην ηλικία του. Σ’ αυτό το αγώνισμα στάθηκε άτυχος ο Γιάννης Σεράκης, με τις τρεις άκυρες προσπάθειές του.

-Κατέλαβε άλλες δύο βαθμολογούμενες θέσεις στην δισκοβολία, την τέταρτη με τον Δημήτρη Σιούφη, με 31,52 μ., και την πέμπτη με τον Γιάννη Σεράκη, με 30,55 μ..

Η προσθήκη αυτών των επιτυχιών συν των πιθανών και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων (Κ20, Σέρρας 9 και 10.7.22) αναμένεται να “εκτοξεύσει” τον ΓΣ Μανδρών υψηλότερα από την… ήδη υψηλή θέση, την οποία κατέχει στην πανελλήνια κατάταξη αξιολόγησης των συλλόγων, τόσο στην γενική (σίγουρη τρίτη και πιθανόν δεύτερη δεκάδα) όσο και των ρίψεων (σίγουρα δεύτερη και πιθανόν πρώτη δεκάδα).

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Από την αρχή… στα βαθιά»!

Δεν ξέρουμε για Φραγγίδη και άλλα «πρωτοκλασάτα» τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά εκείνος, που έχει κάθε λόγο και δικαιούται […]