Αθλητισμός

Πρωταθλητής ο Εύαθλος Μακεδόνες Πολυκάστρου

Η πιό λαμπρή σελίδα γιά το καλαθόσφαιρο της περιοχής του Πολυκάστρου και τρίτη κορυφαία της ιστορίας του κιλκισιώτικου καλαθοσφαίρου «συμπληρώθηκε» και «σφραγίσθηκε» το Σάββατο 16.5.15.
Ο Εύαθλος/Μακεδόνες νίκησε εκτός έδρας στον δεύτερο κατατακτήριο αγώνα της σειράς των τελικών γιά τον τίτλο τον ΓΑΣ Αλεξανδρείας με 63-52 και ανεδείχθη θριαμβευτικώς αήττητος πρωταθλητής Κ.Μακεδονίας (α’ κατηγορίας ΕΚΑΣΚΕΜ) και από την νέα περίοδο θα αγωνίζεται στην γ’ εθνική κατηγορία.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΕΥΑΘΛΟΣ
Όπως αναφέρθηκε, είναι η τρίτη φορά από καταβολής οργανωμένου κιλκισιώτικου καλαθοσφαίρου (1980), που ομάδα του ανέρχεται σε εθνική κατηγορία, και συγκεκριμένα στην γ’, μετά την θρυλική του ΑΟ Γουμένισσας (δέκα συνεχείς συν μία, συνολικώς ένδεκα παρουσίες, πέραν των δύο στην β’ εθνική) και την αντίστοιχη του Αετού Κιλκίς (εξέλιξη του ιστορικού «φυτωρίου» του ΓΑΣ Κιλκίς, με τρεις συνεχείς παρουσίες.
Συγχρόνως, ο Εύαθλος/Μακεδόνες επανέλαβε την διάκριση του Αετού, που την περίοδο 2008-09 είχε κατακτήσει αήττητος τον τίτλο του πρωταθλητή α’ κατηγορίας Κ.Μακεδονίας.
Επί πλέον, η ομάδα του Πολυκάστρου συνέχισε την παράδοση της στελέχωσης από μονάδες όλων των καλαθοσφαιρικών «φυτωρίων» του νομού, την οποία δημιούργησε ο ΑΟΓ και συνέχισε ο Αετός.
Πρόκειται αναμφιβόλως γιά μία σημαντική επιτυχία του αθλητισμού του Πολυκάστρου, στο σύνολο των εκεί «καλλιεργουμένων» αθλημάτων, που, φυσικά, «πιστώνεται» και στον ενιαίο χώρο του κιλκισιώτικου καλαθοσφαίρου και αθλητισμού, γιά την οποία είναι άξιοι δημοσίου επαίνου όλοι οι συντελεστές της, παίκτες, τεχνική ηγεσία, διοίκηση και υποστηρικτές της ομάδας, δεδομένων των δυσκολιών που υφίσταται γιά κάθε τέτοιο εγχείρημα εξ αιτίας της δυσμενέστατης οικονομικής συγκυρίας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΕΥΑΘΛΟΣ1

Αποφασιστικός από την αρχή
Στον δεύτερο της σειράς των τελικών αγώνων, στο κλειστό γυμναστήριο Αλεξανδρείας, ο τοπικός ΓΑΣ επιζητούσε πάση θυσία την νίκη, ώστε η υπόθεση του τίτλου να κριθεί σε τρίτο και τελευταίο αγώνα, στο Πολύκαστρο.
«Λογάριαζε», όμως, χωρίς την αποφασιστικότητα του Ευάθλου/Μακεδόνων, που δεν ήταν διατεθειμένος να «παίξει με την φωτιά».
Αυτή η αποφασιστικότητα «μεταφράσθηκε» σε «εκρηκτικό» ξεκίνημα και εν συνεχεία πιεστική «ασφυκτική» άμυνα σε όλο το γήπεδο, καθ’ όλη την διάρκεια του α’ ημιχρονίου, που απέφερε το ασφαλές προβάδισμα των ένδεκα πόντων (30-19).
Από την στιγμή, που συνέβη αυτό, ο μόνος, ο οποίος μπορούσε να οδηγήσει σε ανατροπή αυτής της διαφοράς ήταν ένας ξαφνικά… «βραχυκυκλωμένος» και «μεταμορφωμένος» …στον κακό εαυτό του Εύαθλος/Μακεδόνες!
Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη, παρά το γεγονός ότι ο ΓΑΣ Αλεξανδρείας «τα έδωσε όλα» στην επανάληψη, γιά να φτάσει στην ισοφάριση στις νίκες.
Όμως, ο Εύαθλος/Μακεδόνες έδειξε γιά άλλη μία φορά τον «χαρακτήρα» της ομάδας, που ξέρει να διαχειρίζεται τα δύσκολα.
Έτσι, παρά την έντονη προσπάθεια του αντιπάλου του, κατάφερε να τον κρατήσει σε απόσταση, με συνεχείς αλλαγές παικτών, σχημάτων και τακτικής που συνέβαλαν στο να διατηρήσει την «φρεσκάδα» του μέχρι τέλους και να φτάσει στην επικράτηση πιό άνετα και από ό,τι δείχνει η διαφορά των ένδεκα πόντων, εντελώς ανεπηρέαστος από την ατμόσφαιρα που δημούργησαν οι υποστηρικτές του ΓΑΣ Αλεξανδρείας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΕΥΑΘΛΟΣ
Το ότι η διαφορά παρέμεινε στα προαναφερθέντα επίπεδα οφείλεται περισσότερο στην απώλεια αρκετών θεωρητικώς «ευκόλων» καλαθιών (αστοχία παρά τις ευνοϊκές προϋποθέσεις) από πλευράς Ευάθλου/Μακεδόνων) και πολύ λιγότερο στο παθιασμένο παιχνίδι των γηπεδούχων.
Στην νίκη, με την οποία «σφραγίσθηκε» το «διαβατήριο» γιά την γ’ εθνική κατηγορία, είχαν «μερίδιο» συμβολής όλοι ανεξαιρέτως οι παίκτες.

Τα δεκάλεπτα:
8-16, 11-14 (ημιχρόνιο 19-30)
15-14, 18-19 (τελικό 52-63).

Η σύνθεση:
Μ.Γκαντίδης 8, Κήρυκος 3 (1τρ.), Ημερίδης 17 (3τρ.), Πούλος 2, Κούτουλας 6, Πολυχρονίδης 4, Σιώπκας 6, Ζεμπεκίδης 4, Βαρβούτας 8 (1τρ.), Βακιρλής 3, Καραστογιάννης 2, Λέφας.

 

 

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα αυτονόητα!

Διαβάζουμε τα δελτία τύπου που στέλνουν της τελευταίες ημέρες ο δήμος Κιλκίς και η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς κάνοντας αναφορά στην […]