Πρωταθλητής ΕΠΣ Κιλκίς γιά εντέκατη φορά ο Κιλκισιακός

Γράφει ο Κώστας Ίντος
Ο ιστορικός Κιλκισιακός, με παραγωγικότητα στο τελευταίο δεκάλεπτο, κατέβαλε με 2-0 την ΑΕ Πολυκάστρου στον τελικό των αγώνων διαβάθμισης («πλαίυ οφ») και κατέκτησε το 11ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, μετά από αναμονή πέντε ετών.
Ο θριαμβευτής της διαδικασίας θα εκπροσωπήσει το νομό Κιλκίς στους αγώνες διαβάθμισης («μπαράζ») με εκπροσώπους άλλων έξι ενώσεων γιά την άνοδο στην γ΄ εθνική κατηγορία, διεκδικώντας την πεντηκοστή παρουσία του στον χώρο των εθνικών κατηγοριών.
Παρουσία χιλίων θεατών στο δημοτικό στάδιο Κιλκίς, με πολλή ζέστη, διεξήχθη ένας ποιοτικώς μέτριος αγώνας. Οι δύο ομάδες απέφυγαν το «ρίσκο», ήταν κυριευμένες από το άγχος και δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν υψηλά επίπεδα απόδοσης.
Λεπτές ισορροπίες στα πρώτα ογδόντα λεπτά, όπου η «εικόνα» του συγκεκριμένου διαστήματος έδειχνε, ότι οδεύουμε προς παράταση.
Αποφασιστικός ο Κιλκισιακός στον «επίλογο», με την ιδιαιτέρως ανταγωνιστική και αξιοπρεπή ΑΕΠ να «πληρώνει» ακριβά την κατάρρευση του τελευταίου δεκαλέπτου.
Δύο τέρματα και πέντε ευκαιρίες (τρεις για τους γηπεδούχους και δύο για τους φιλοξενούμενους) «σημάδεψαν» το 90λεπτο.
-Στο 3΄άστοχο κοντινό πλασέ του Γιώργου Τσολακίδη.
-Στο 32΄ισχυρό σουτ του Ρεντόν Μπουλλάρι απόμέσα από την περιοχή και θεαματική απόκρουση του Δημήτρη Παπαδόπουλου.
-Στο 36΄ο Αριστοτέλης Αμανατίδης με κοντινό πλασέ έδωσε στην μπάλλα κατεύθυνση προς τα δίχτυα, αλλά ενστικτωδώς με τα πόδια εξουδετέρωσε ο 40χρονος Γρηγόρης Αθανασίου, στην επέμβαση του αγώνα.
-Στο 55΄επικίνδυνη εκτέλεση κόρνερ από τον Νίκο Γκέληνο, με την μπάλλα να περνά μέσα από πολλά πόδια στην μικρή περιοχή.
-Στο 81΄ «έδρασε» ο 26χρονος Επταλοφίτης «αρχιεκτελεστής» της α1 κατηγορίας Γιώργος Τσολακίδης, με το εικοστό φετινό τέρμα του, παραβιάζοντας την εστία του… Επταλοφίτη τερματοφύλακα της ΑΕΠ Δημήτρη Παπαδόπουλου, με σουτ από μέσα από την περιοχή.
-Στο 89΄ο 17χρονος Θέμης Σουλτανίδης με μακρινό εντυπωσιακό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
-Στο 91΄από το ύψος του πέναλτυ προ κενού τέρματος, άστοχο πλασέ του Χρήστου Γιατισάκη.
Άψογη η διαιτητική τριάδα Γιώργου Τακίδη, Γιάννη Παπαδόπουλου-Λάζαρου Μαυρίδη. Στο 90΄αποβλήθηκε στον πάγκο των γηπεδούχων ο Γιώργος Βαρότσης για ανάρμοστη συμπεριφορά.
Οι συνθέσεις:
ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ: Αθανασίου, Πολυζάς, Βαρότσης (85΄Γιατισάκης), Σερταρίδης (6΄Ορφανίδης-74΄Σουλτανίδης), Ραφαελίδης, Τραχανάς, Πιπερτζής, Γολιδόπουλος, Σαλπιγγίδης, Μπουλλάρι, Τσολακίδης.
ΑΕ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ: Δ.Παπαδόπουλος, Σαμαράς, Ρουμελιώτης (84΄Γκουντενούδης), Κοντσίδης, Αμανατίδης, Ν.Παπαδόπουλος (35΄Χαραλαμπίδης), Χαρτοματσίδης (84΄Ν.Γεωργιάδης), Σοφιανίδης, Μυλωνάς (70΄Γκέρτσος), Γιαννουπλάκης, Γκέληνος (70΄Σκαθαρούδης).
Το … «τρίτο ημιχρόνιο»
-Αναρίθμητοι «κατάσκοποι» πρωταθλητές άλλων νομών του β΄ ομίλου των «μπαράζ» έδωσαν το «παρών» στο στάδιο Κιλκίς.
-Ο 40χρονος Γρηγόρης Αθανασίου του Κιλκισιακού και ο 41χρονος Σταύρος Γκέρτσος του Πολυκάστρου ήταν οι «γερόλυκοι» του τελικού.
-Τεράστια η επίδοση του Αλβανού Ρεντόν Μπουλλάρι να κατακτήσει τρίτο συνεχές πρωτάθλημα, με τρίτη διαφορετική ομάδα. Η αρχή έγινε προπέρυσι με τον Αστέρα Τριποτάμου Ημαθίας, η συνέχεια αφορούσε στον περυσινό Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας Ημαθίας, ενώ το καλό τρίτωσε φέτος με τον Κιλκισιακό.
-Σπουδαίο το επίτευγμα που προσπαθεί να επαναλάβει ο Γιώργος Βαρότσης του Κιλκισιακού. Πέρυσι κατέκτησε το «ντάμπλ» με την φανέλλα του Απόλλωνα Ευρώπου, ενώ φέτος επιχειρεί να το κάνει στη διαδρομή του με τον Κιλκισιακό. Ήδη κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.
Την Κυριακή 21 Απριλίου, στο στάδιο Κιλκίς, θέλει να γράψει ιστορία απέναντι στην ΑΕ Πολυκάστρου και πάλι, στον τελικό του κυπέλλου.
Τι δήλωσαν οι προπονητές
Ο Χρήστος Ζαρογιάννης, προπονητής του Κιλκισιακού, δήλωσε: «Θεωρώ ότι σταθήκαμε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο. Τα παιδιά έδειξαν, ότι το ήθελαν πολύ. Κερδίσαμε αρκετές «μονομαχίες» και είχαμε την κατοχή της μπάλλας. Τα καταφέραμε, και είμαστε χαρούμενοι. Κοιτάμε τώρα τον τελικό του κυπέλλου σε δύο εβδομάδες, με τον ίδιο αντίπαλο. Όσον αφορά στην διαδικασία των «μπαράζ» που ξεκινά στις 28 Απριλίου, τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα. Δηλώνουν πανέτοιμοι και αισιόδοξοι. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του Κιλκισιακού γιά την μεγάλη προσπάθειά τους».
Ο Μίλτος Γεωργιάδης, προπονητής της ΑΕ Πολυκάστρου τόνισε: ” Δεν είδα αγωνιστικές διαφορές στο χορτάρι. Ήταν δύο ισάξιες ομάδες γιά 80 λεπτά. Απονέμω τα εύσημα στους παίκτες μου γιά την ωραία φετινή προσπάθειά, που μας έφερε στον τελικό του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Είμαι υπερήφανος γιά αυτά τα παιδιά.
Εύχομαι καλή επιτυχία στον Κιλκισιακό στα «μπαράζ» των πρωταθλητών”.