Αθλητισμός

Ο Κυριάκος Ζώτος πρωταθλητής Ελλάδας εφήβων στην δισκοβολία

Πάντοτε «εκθαμβωτική» η «λάμψη» της «χρυσής» τριάδας κλασικού αθλητισμού του ΓΣ Μανδρών. Το νέο λαμπρό «πεδίον δόξης» των τριών επιλέκτων μονάδων του κιλκισιώτικου αθλητισμού υπήρξαν οι αγώνες των πανελληνίων πρωταθλημάτων εφήβων και νεανίδων, που διεξήχθηκαν το σαββατοκύριακο 28 και 29.6.14 στο δημοτικό στάδιο Σερρών. Έτσι, ο Κυριάκος Ζώτος προσέθεσε άλλον ένα τίτλο στην ήδη πλούσια συλλογή αναδειχθείς πρωταθλητής Ελλάδας στην δισκοβολία και αυτής της κατηγορίας με καλύτερη βολή στα 54,66μ και κατέλαβε θέση στην εθνική ομάδα, που θα συμμετάσχει στους βαλκανικούς αγώνες κλασικού αθλητισμού εφήβων και νεανίδων, οι οποίοι θα διεξαχθούν το προσεχές σαββατοκύριακο στο ίδιο στάδιο.

 ΖΩΤΟΣ-ΒΡΑΒΕΥΣΗ-ΣΕΡΡΕΣΟ κορυφαίος σήμερα Κιλκισιώτης αθλητής κατέλαβε και την δεύτερη θέση στην σφαιροβολία, στον πρωτο αγώνα του με σφαίρα εφήβων (βάρους έξι κιλών), σημειώνοντας και την πρώτη ατομική επίδοσή του με 17,80μ. Σε επιτυχίες που ακολούθησε ο Αλέξης Προδανάς, που ανεδείχθη τριταθλητής Ελλάδος στην σφυροβολία με 66, 61μ, καταλαμβάνοντας και αυτός θέση στην εθνική ομάδα, ενώ τα πήγε πολύ καλά και στην δισκοβολία, στην οποία κατεγάγη τέταρτος με νέα ατομική επίδοση 50,17μ.

ΖΩΤΟΥΣτο ίδιο αγώνισμα προσέφερε υπηρεσία στον σύλλογο και ο Νίκος Μανωλίδης, καθώς με καλύτερη βολή στα 39, 96μ. κατέλαβε την βαθμολογουμένη 14η θέση. Τον «χορό» των επιτυχιών «έσυρε» και η νεανίδα Δήμητρα Ζώτου, που ανεδείχθη δευτεραθλήτρια Ελλάδας στην σφυροβολία με 49,99μ και τριταθλήτρια στην δισκοβολία με 39,04μ. Όλα τα παιδιά έδειξαν με την εμφάνισή τους, ότι έχουν δυνατότητες μιας λαμπρής επιτυχίας, εφ όσον δεν λειτουργήσουν αστάθμητοι ανασταλτικοί παράγοντες και ότι ανήκουν πλέον στο «κατεστημένο» των κορυφαίων στελεχών της γενιάς τους.

Συγχρόνως, έστειλαν για άλλη μια φορά προς πάσαν κατεύθυνση το σαφές μήνυμα, ότι τέτοια στελέχη αξίζει να γυμνάζονται, να προπονούνται και να προετοιμάζονται υπό πολύ καλύτερες συνθήκες, τόσο ώς προς την υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε σχέση με τις δυνατότητες απερίσπαστης ενασχόλησης τους με τον οργανωμένο και συστηματικό αθλητισμό.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα